Denizli’de, hafta sonu düzenlenen 2022 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası ile 2022 Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası’na toplamda 56 takım ve 715 sporcu katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu iki büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Pamukkale‘de 2022 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası’nı, Türkiye Atletizm Federasyonu ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Albayrak Atletizm Sahası’nda 2022 Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nı düzenledi.
2022 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası’nda 32 takımdan 240 sporcu kıyasıya mücadele ederken, 2022 Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda ise Türkiye’de yer alan en iyi 24 kulüp ile yaklaşık 475 sporcu birincilik için yarıştı. Müsabakaların final karşılaşmalarını izleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ödül törenlerinde dereceye giren sporcu ve takımlara madalya ve kupalarını verdi.
“EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İki farklı spor organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Zolan, “Türkiye’ye örnek olan spor yatırımları ile pek çok organizasyonu aynı anda gerçekleştirilebilecek bir spor altyapısına sahibiz. Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Spor şehri Denizlimiz bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.