4 gün sürecek Üreten Kadınlar Festivali başladı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 4 gün sürecek Üreten Kadınlar Festivali...

4 gün sürecek Üreten Kadınlar Festivali başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Eylül 2023 Perşembe - 17:28Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe - 17:33
4 gün sürecek Üreten Kadınlar Festivali başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Üreten Kadınlar Festivali, ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit’in de katılımıyla başladı. Kadın üretici ve girişimcilerin ürünlerini sergileyeceği festival 4 gün sürecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesince, bu yıl ilki gerçekleştirilen Üreten Kadınlar Festivali için açılış programı düzenlendi. Açılış programına Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Türk Sineması’nın usta ismi Hülya Koçyiğit, davetliler ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

  

“KADINLAR POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Programda konuşan Zolan, Denizli’yi daha ileriye götürmek için altyapıdan üstyapıya, spor alanlarından parklara birçok alanda hizmet verdiklerini söyledi. Hizmetlerin arasında kadınlara yönelik çalışmalar da olduğunu belirten Zolan, “Kadınlarımıza yönelik sağlıklı bir yaşam adına en üst seviyede ücretsiz spor kursları düzenledik. Kurslarımızda pilates yapan kadınlar ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdik. Hanımefendilerle ne yaparsak başarıya ulaşıyoruz” diye konuştu. Kadınlara her platformda pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren Zolan, meslek edindirme anlamında 50’nin üzerinde açtıkları kurslar ile üretime katılımlarına imkan tanıdıklarını söyledi.

“KADINLAR BAŞTACIMIZ”

Kadınların el emeği, göz nuru eserlerini tüketicilerine doğrudan ulaştırmalarına imkan sağlayan El Emeği Pazarı’nı da hizmete aldıklarını kaydeden Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üreten kadınlarımızın imkanlarını artırmak için mikrokredi projesi başlatarak, üretimlerine de destek olduk. Ne taraftan bakarsak bakalım kadınlar bizim başımızın tacı, bizim gönlümüzün sultanı, çalışkan ve dayanıklısınız. İyi ki varsınız. Sizler olmasaydınız, bu dünyanın, hayatın anlamı olmazdı. Hem ülkemizin yükselişinde hem ailemizin bütün olarak ayakta kalmasında en üst seviyede gayret gösteren sizlersiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

KOÇYİĞİT’TEN TEŞEKKÜR

Konuşmanın ardından Zolan ve beraberindekiler festivalin açılışını gerçekleştirdi. Stantları gezerek kadın üreticilerden bilgi alan Zolan, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılışın ardından Denizlililerle buluşan usta oyuncu Hülya Koçyiğit vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Koçyiğit, “Böylesi önemli bir festivalde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu güzel organizasyona emek veren ve festivalin düzenlemesine imkan sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

4 GÜN SÜRECEK

4 gün boyunca sürecek Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nde deneyimlerini paylaşacak usta oyuncunun söyleşisinin yanı sıra söyleşiler, konserler, Workshop (Çalışma Atölyesi) eğitimleri, ücretsiz sağlık taramaları ve kukla gösterileri de yer alacak.

Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının ve el becerilerinin korunarak sonraki nesillere aktarılmasının da hedeflendiği festivalde kadın üretici ve girişimcilerin ürünlerini sergileyeceği 250 stant yer alıyor. Türk el sanatlarından ev tekstili ve hazır giyime çok farklı el emeği göz nuru ürünlerin sergileneceği festivalde, ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarım, dikiş, örücülük, geleneksel giysili bebek yapımcılığı, bıçakçılık, cam işçiliği, çömlekçilik, dericilik, dokumacılık, gümüşçülük, geri dönüşümden yapılmış süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik işçiliği, çini, Türk süsleme sanatları (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kırma, nakış, iğne oyası gibi geleneksel Türk el sanatlarından örnekler bulunuyor. Ayrıca yöresel ev yapımı kuru gıda, pasta, salça reçel, turşu gibi gıdalar da festivalde alıcılarını bekliyor.