30 Ağustos Zafer Bayramı boş alanda kutlandı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 30 Ağustos Zafer Bayramı boş alanda...

30 Ağustos Zafer Bayramı boş alanda kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2019 Cuma - 12:14Güncelleme: 30 Ağustos 2019 Cuma - 12:15
30 Ağustos Zafer Bayramı boş alanda kutlandı

Büyük Zafer’in 97’nci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Ancak, valilik önündeki törene halkın ilgisizliği dikkat çekti.

İşgale uğramış Anadolu topraklarından düşmanı söküp atmak için başlatılan Büyük Taarruz ile emperyalistlerin orduları mağlup edilirken, Sevr Antlaşması yırtılıp atıldı ve son darbe 9 Eylül’de İzmir’de vurularak bir millet küllerinden yeniden doğdu.

İşte böylesine eşsiz bir zaferin 97’nci yıldönümüydü bugün. Kutlamalar için törenlerin adresi valilik önüydü. Ancak alanda protokol, güvenlik görevlileri ve bir avuç vatandaş vardı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KONULDU

Kutlamalar, Vali Hasan Karahan, 11. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Daha sonra makamına geçen Vali Karahan, Garnizon Komutan Vekili Albay Öztürk ve Başkan Zolan ile birlikte tebrikleri kabul etti.

YASAK SAVAR GİBİ GEÇTİLER

Günün önemini belirten konuşmayı Yüzbaşı Özgür Öcal yaparken, bir asker şiir okudu ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de zeybek oyunlarından oluşan bir gösteri sundu.

Tören, askeri birlikler, gaziler ve öğrencilerin geçit resmiyle sona erdi. Geçit resmine katılan öğrenci gruplarının düzensiz ve geziye çıkmış gibi bir yürüyüşle geçmeleri dikkatlerden kaçmadı. Bu da görevlilerin ne kadar sorumlu bir hazırlık yaptıklarını gözler önüne serdi.