Denizli’de, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yaptırılan 3 tesis,n açılışı yapıldı, 14 tesisin de temeli atıldı. Açılışı yapılan ve temeli atılan tesislerin yatırım tutarı 374 milyon lira olarak açıklandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte, Denizli’de DSİ tarafından 374 milyon liraya inşa edilecek 14 tesisin toplu temel atma ve 3 tesisin açılış törenine katıldı, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ile ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımını gerçekleştirdi.
Bakan Eroğlu, 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 28 milyon 130 bin metreküp içme suyunun iletiminin sağlanacağını belirterek, günlük 100 bin metreküp içme suyunun arıtılacağını, 88 bin 420 dekar zirai alanın suya kavuşacağını, 1 ilçe, 7 mahalle ve bin 970 dekar arazinin taşkın zararlarından korunacağının bilgisini verdi.
Eroğlu, son 16 yılda Denizli’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2 Milyar 940 milyon liralık yatırımla 14 baraj, 8 gölet, 82 dere ıslahı ve 35 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu yapıldığını, 4 şehir ormanı ile 10 bal ormanı kurulduğun, 119 milyon fidan dikildiği açıkladı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, her alanda hizmet destanları yazmaya devam edeceklerini söyleyerek, “15 yıldan beri Türkiye nereden nereye geldi. Türkiye destan yazmaya devam ediyor. 2017 yılında ‘Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olacak’ dedik, oldu. 2018 yılında yine aynısı” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tesislerin açılışı ve temel atması toplu olarak gerçekleştirildi.