3 şehit yakını ve 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 3 şehit yakını ve 4 gaziye...

3 şehit yakını ve 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Eylül 2020 Perşembe - 20:01Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe - 20:03
3 şehit yakını ve 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi

Denizli Valiliği’nde düzenlenen törenle 3 şehit ailesi ile 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Valilik konferans salonunda düzenlenen törene törene Vali Ali Fuat Atik, il protokolü ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla illerde eş zamanlı gerçekleşen madalya teslim töreninde konuşan Vali Ali Fuat Atik, bir toprağı vatan kılan en önemli unsurun, o toprağın kan karşılığında bir bedel ödenerek alınması olduğunu ifade etti.

“ATALARIMIZDAN TERTEMİZ BİR VATAN TESLİM ALDIK”

Atik konuşmasında, “Malazgirt Savaşı'ndan beri yurt edindiğimiz bu toprakları savunmak ve bizden sonra gelecek nesillere miras olarak bırakmak için canla başla mücadele ederek şehitler verdik” diyerek şunları söyledi: “Şehitlerimiz ve gazilerimiz ne ilk ne de son olacak. Biz bu coğrafyada yaşadığımız müddetçe bu vatanı korumak için muhafaza etmek için hepimiz şehit olmaya aday birer bireyiz. Bizim devlet anlayışımız vatan anlayışımız bunu gerektiriyor. Atalarımızdan tertemiz bir vatan toprağı teslim aldık. Kan ve gözyaşıyla sulanmış bu vatan topraklarını da hiç kimseye bırakmayacağız, bırakma ya da niyetimiz yok. Türk milleti yediden yetmişe bu anlayışla büyüyor. Eli öpülesi analarımız bizleri böyle yetiştiriyor. Yeri geldiği zaman, bu devlet uğruna, bu vatan uğruna, bu topraklar uğruna hepimiz şehit ve gazi olmayı şeref sayarız. Ne mutlu ki şehit ailelerimiz gazi ailelerimiz var. Herkese nasip olmaz. Mutlaka evlatlarını kaybeden annelerimiz için çok büyük bir acı. Bu acıyı defalarca şehit ailelerimizle birlikte yaşadık, acılarına ortak olduk. Onlar bir evladını verirken bin evlat kazandılar. Evlatlarını verdikleri için bir tarafları acı, bir tarafları üzüntü duyuyor ama bir taraftan da gurur yaşıyorlar. Çünkü bu topraklarda şehitlerimizin kanı var.”

“DEVLETİN ASIL SAHİBİ SİZLERSİNİZ”

Kendilerine düşen en önemli görevin şehit ailelerini kendi aileleri olarak bilmek olduğunu belirten Vali Atik, “Şehitlerimizin kanı olmasaydı ne ben burada Denizli Valiliği yapabilirdim, ne bu toplantıyı yapabilirdik, ne bu madalya törenini icra edebilirdik. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, mekânlarını cennet eylesin ki; İnancımız gereği peygamberlikten sonraki en önemli mertebe şehitlik mertebesidir. Bize düşen en önemli görev, şehitlerimizin ailelerini kendi ailelerimiz olarak bilmek, şehit ailelerimize kendi ailemiz gibi sahip çıkmaktır. Bir şehit ailesi,bir gazi ailesi bizim için çok kıymetlidir. Her zaman eli öpülesi insanlar olarak görmüşüzdür. Bundan sonra da aynı şekilde bu hürmeti bu alakayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Şehit ailelerine, “Belki bir yerde evladınızı kaybettiniz ama başka bir evladınız var” diyen Atik, “Bizi öz evladınız olarak bilin, çünkü devletin asıl sahibi sizlersiniz. Bugün bu devlet ayaktaysa, bugün bu şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa sizlerin sayesindedir. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

10 KASIM’DA ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

U/H Tekn. Üst. Çvş. Vedat Avcı, 10 Kasım 2012’de Siirt’te görevini sürdürürken içinde bulunduğu helikopterin teknik arızalar nedeniyle düşmesi sonucu şehit olmuştu. Avcı’nın annesi Cemile Avcı’ya, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası’ni Vali Atik takdim etti.

ŞEHİT AİLELERİNE ÖVÜNÇ MADALYASI

3 Temmuz 2017’de Van – Hakkari Karayolu’nun emniyetini sağlamak maksadıyla mayın – EYP araması yapan devriyeye bölücü terör örgütleri mensuplarınca yapılan saldırı sonucu şehit olan Uzm. Jan. IV. Kd. Çvş. Emrah Ceylan’ın oğlu Süleyman Ceylan ile 18 Eylül 2017’de Mardin İli Nusaybin İlçesi Çalıköy Mahallesi Variboşa Mevkii tepesinde bölücü terör örgütleri mensupları ile çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olan Jan. Uzm. Çvş. Muhammet Arıkan’ın babası İbrahim Arıkan Devlet Övünç Madalyası’nı, Vali Ali Fuat Atik’in elinden aldı.

ASKER VE POLİS GAZİLERİNE MADALYA

2015 yılında bölücü terör örgütleri mensupları ile girilen çatışmada yaralanan Jan. Uzm. Çvş Fehmi Cinbaş’a, 2016 yılında Şırnak/Silopi’de bölücü terör örgütleri ile girilen meskûn mahal çatışma sırasında yaralanan Jan. Uzm. Çvş Mücahit Çakır’a, 2015 yılı Kasım ayında Mardin/Nusaybin’de zırhlı kepçeye roketatar isabet etmesi sonucu kol ve bacağından yaralanan Polis Memuru Tahsin Güçtü’ye ve 2016 yılında Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanı olarak gittiği Bingöl/Genç İlçesinde bölücü terör örgütlerinin yola tuzaklamış olduğu EYP’nin imhası sırasında meydana gelen patlamada yaralanan Polis Memuru Metin Günen’e Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları, Atik tarafından verildi.

Vali Ali Fuat Atik ve diğer protokol üyeleri, törenin ardından şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çekildi.