3 parka yeşil bayrak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 3 parka yeşil bayrak

3 parka yeşil bayrak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ekim 2022 Salı - 12:00Güncelleme: 18 Ekim 2022 Salı - 12:03
3 parka yeşil bayrak

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki İncilipınar ve Çamlık parkları ile Merkezefendi ilçesindeki Adalet Parkı, uluslararası bir kuruluş tarafından yapılan değerlendirmeyle “Yeşil Bayrak” almaya hak kazandı.

İngiltere'deki bağımsız sivil toplum kuruluşu Keep Britain Tidy tarafından 1996 yılından bu yana dünyanın en iyi parklarının tescillendiği “Yeşil Bayrak Ödülleri” bu yıl da sahiplerini buldu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, yapılan değerlendirmede İncilipınar, Çamlık ve Adalet parkları dünyanın en iyileri arasına girdi.

Açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesinin “2022 Yeşil Bayrak” için yaptığı başvurunun sivil toplum kuruluşu Keep Britain Tidy tarafından değerlendirildiği, park ve yeşil alanlarda ulusal bir standart oluşturmak için verilen yeşil bayrakla ilgili sonuçların paylaşıldığı, 17 ülkede uygulanan özel program kapsamında İncilipınar, Çamlık ve Adalet parklarının 8 farklı kriterde yapılan değerlendirmede Yeşil Bayrak Ödülü almaya hak kazandığı, Türkiye'deki yeşil bayraklı park sayısı 2022 yılında toplamda 5’e yükseldiği ve bunlardan 3’ünün Denizli’de bulunduğu belirtildi.

TÜRKİYE’DE YEŞİL BAYRAKLI İLK PARK İNCİLİPINAR

İncilipınar Parkı’nın söz konusu ödülü Türkiye’de ilk kez 2018 yılında kazandığı da anımsatılan açıklamada, Türkiye’nin ilk yeşil bayraklı parkı İncilipınar olduğu, bu gururun 2019, 2020 ve 2021 yıllarında da yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan, Türkiye ile birlikte değerlendirmeye katılan Avustralya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Portekiz, Güney Kore, İspanya, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve ABD’deki toplam Yeşil bayraklı park sayısının 2 bin 418’e ulaştığı belirtildi.

ZOLAN: DENİZLİ DÜNYA KENTLERİ İLE YARIŞIYOR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ödülle ilgili açıklamasında, Türkiye’deki toplam 5 yeşil bayrak ödüllü parkın 3’ünün Denizli’de bulunmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, bir zamanlar hava kirliliğinden dolayı nefes almakta zorlanıldığını, vatandaşların güzel vakit geçirebileceği parkların olmadığı söyledi.

Denizli’den bugün dünya kentleriyle yarıştığını ifade eden Zolan, “Tüm bu güzellikleri birlikte başardık. Türkiye'nin ilk yeşil bayrak ödüllü İncilipınar Parkı’nın ardından Çamlık ve Adalet parklarının da aynı ödüle layık görülmesinden mutluyuz. Denizlimiz park ve yeşil alan çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Mutluyuz, gururluyuz ve ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Ne yapıyorsak Denizlimiz için, insanımız için yapıyoruz. Çünkü Denizlimiz her şeyin en güzeline ve en iyisine layık” dedi.