Denizli’de 15 Temmuz’u anlatan sergi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de 15 Temmuz’u anlatan sergi

Denizli’de 15 Temmuz’u anlatan sergi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Temmuz 2023 Cumartesi - 14:07Güncelleme: 15 Temmuz 2023 Cumartesi - 14:09
Denizli’de 15 Temmuz’u anlatan sergi

Denizli Büyükşehir Belediyesince, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ne Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Garnizon Komutan Vekili Albay Erkan Dabi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve beraberindekiler ile vatandaşlar katıldı.

Okur, Zolan ve beraberindekiler sergide bulunan fotoğrafları inceleyerek 15 Temmuz 2016'da Denizli ve Türkiye'de yaşanılanları anımsadı. Daha sonra Okur, 15 Temmuz Anı Defterini imzalayarak, “O gece milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak devletimizin bekası için meydanlara inip, canı pahasına vatanını savunan kahraman milletimiz şanlı tarihimizde müstesna yerini almıştır” ifadelerini kullandı.

Başkan Zolan ise, 2016’da yaşanan kara geceyi hatırlatarak, o gece millet iradesi ve demokrasi için meydanlara akın eden kahraman Türk milletinden övgüyle bahsetti. Zolan, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu ihanet şebekesi karşısında milletimiz demokrasisine, bayrağına ve vatanına sahip çıkmak için meydanlara akın etti, tankın altına, silahların karşısına dimdik durdu ve darbe girişimini bertaraf etti. Eğer o duruş olmamış olsaydı bugün ülkemizin paramparça olma ihtimali çok üst seviyedeydi. Allah'ım şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar versin. Milletimizin demokrasiye ve milli birliğimize sahip çıkmak için göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Fotoğraf sergisinde Denizli ve Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da yaşanan kahramanlıkların anlatıldığı yaklaşık 40 fotoğraf bulunuyor.