Denizli’de 15 Temmuz Şehitleri anıldı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de 15 Temmuz Şehitleri anıldı

Denizli’de 15 Temmuz Şehitleri anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2017 Perşembe - 17:42Güncelleme: 28 Eylül 2017 Perşembe - 17:42
Denizli’de 15 Temmuz Şehitleri anıldı

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’ndeki Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlikle 15 Temmuz Şehitleri anıldı. Anma etkinliğine katılan Vali Hasan Karahan, Türk milletinin 15 Temmuz’da destan yazdığını belirtti.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Etkinliğine Valimiz Hasan Karahan, AK Milletvekili Cavit Özkan, 11. Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan, Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla devam eden etkinlikte konuşan Vali Hasan Karahan, “Zor anda milletimiz ‘iş başa düştü’ diyerek, eline ne geçirdiyse sokağa çıkarak hain kalkışmayı doğmadan öldürdü. Bu milletimizin verasetine, basiretine ve cesaretine hayran olmamak mümkün değil. Şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

15 Temmuz’un bir daha yaşanmamasını dileyen Karahan, “Alışmadığımız bir durumdu. Halkına silah çeken Türk askeri kılığında hainleri gördük. İnşallah milletimiz böyle bir kara günü bir daha yaşamaz. Kurumlarımızla, bürokrasimizle ve siyasetimizle böyle bir oluşuma fırsat vermemeliyiz. Bu konuda hepimiz dikkatli olmalıyız. İyi niyetle olan bazı şeylerin sonu iyi olmuyor. Halkımız Allah, Peygamber diyene gönlünü açıyor. Tarihte de görülmüştür ki hainlikler hep bu yollarla yapılıyor. Milletimize dünyada ihtiyaç var. Dünyanın güzelliği için bu milletin dik ve sağlam durması lazım. Memleketimiz önemli bir coğrafyada yer almakta. Bu coğrafyada yaşayacaksak uyanık olmamız ve dikkati elden bırakmamız lazım.15 Temmuz’da dünyaya bir ders verdik ve destan yazdık. Milletimizin destanının önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Karahan’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşı’nda aileleri tarafından cepheye uğurlanan askerler ve o dönem yaşananlar canlandırıldı. 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halis Demir için yazılan ‘30 Kuş’ şiiri de bir öğrenci tarafından slayt eşliğinde okundu. Bu sırada salonda duygusal anların yaşandı.