15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Temmuz 2023 Pazar - 08:58Güncelleme: 16 Temmuz 2023 Pazar - 08:58
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı

Denizli’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Delikliçınar Meydanı’ndaki programda konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Biz bir olduğumuz sürece düşmana geçit vermeyiz” ifadesini kullandı.

Kentte Şehitlik ziyaretiyle başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, akşam Delikliçınar Meydanı’nda devam etti. Burada Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Tasavvuf Musiki Konseri ile başlayan programda, kahramanlık türküleri seslendirildi.

Dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleniş konuşmasının ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisini sundu.

15 Temmuz 2016’da yaşananların anlatıldığı sinevizyon sunumundan sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir konuşma yaptı. Zolan, “Bayrağımıza, vatanımıza, ezanımıza sahip çıktığınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki sizlerle birlikteyiz. Sizin gibi güzel insanların olduğu böyle bir milletin emrinde, başkanlık görevi yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.

“CANINI VERDİ, DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİ”

Türkiye’nin çok özel bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Zolan, 1071’den bu yana Türk milletinin değişik yöntemlerine Anadolu’dan gönderilmek için uğraş verildiğini söyledi. Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazen dışarıdan saldırarak, bazen içimizdeki hainleri bularak ülkemizi bölmek, parçalamak ve bayrağımızı indirmek için onlarca girişim oldu. Bu girişimlerin ikisi Denizli’de yaşandı. Birisi Çivril’de, Denizli sınırları içerisinde Anadolu’ya yapılmış haçlı seferleri ile Miryokefalon Savaşı, ikincisi yine Kazıkbeli’nde yaşanan Haçlı Seferi’ni ecdadımız paramparça etti. Ecdadımız göğsünü siper etti, canını, kanını verdi, geçit vermedi.”

“1919’DAKİ AYNI RUH, 2016’DA DA MEYDANLARA AKIN ETTİ”

15 Mayıs 1919’da Denizli sancağı etrafında buluşan vatan sevdalılarının aynı ruh ile 15 Temmuz 2016'da da Denizli meydanlarını doldurduğunu kaydeden Zolan, “Denizlimizin kurtuluş günü yoktur. Ecdadımız burayı vatan yaptıktan sonra buraya düşman postalı değmemiştir. Böyle bir şehirdir Denizli. Biz bir olduğumuz sürece düşmana geçit vermeyiz. 15 Temmuz’da hedef ülkemizi paramparça ederek, iç savaş çıkartıp, bayrağımızı yok etmekti” diye konuştu.

15 Temmuz 2016 akşamı Denizli’de yaşanılanları detaylı bir şekilde anlatan Zolan, “98 yıl sonra aynı Denizli sanacağına tekrar ihtiyaç duyuldu, meydanlara çıktı. Hamdolsun Allah’ıma, düşmanı bertaraf ettik. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece bizi hiçbir şey yıkamaz. Bizim başka bir derdimiz yok, biz sadece ve sadece bu şehre hizmet ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi nereden aldı, nereye getirdi, hepimiz şahidiz” ifadelerini kullandı.

SALALAR OKUNDU

15 Temmuz 2016'da vatanı için şehit düşen tüm kahramanlar için Kuran-ı Kerim tilavetinin okunup, duaların edildiği programda saat 00.13’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’deki tüm camilerden de salalar okundu. Denizlililer geç saatlere kadar 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutmayı sürdürdü.