Denizli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Orhan Okulu oldu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Orhan Okulu...

Denizli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Orhan Okulu oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:05Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi - 11:53
Denizli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Orhan Okulu oldu

Denizli Büyükşehir ve Pamukkale belediyelerince düzenlenen Denizli Yağlı Güreşleri'nin finalinde Cengizhan Şimşek'i yenen Orhan Okulu, başpehlivan oldu.

Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen güreşlere aralarında Cengizhan Şimşek, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Recep Kara, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz, Osman Aynur ve Mustafa Taş'ın da bulunduğu 43'ü başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 güreşçi katıldı.

Kıran kırana geçen ve 14 boyda düzenlenen güreşlerin başpehlivanlık mücadelesinin yarı finalinde Serhat Gökmen’i yenen Ali Cengizhan Şimşek finale çıkan ilk isim oldu. Orhan Okulu da Ertuğrul Dağdeviren’i yenerek adını finale yazdırdı.

Okulu ile Şimşek arasındaki başpehlivanlık kapışması 40 dakika sürdü. Zorlu mücadelede rakibini yenmeyi başaran Orhan Okulu, güreşlerin başpehlivanı olmayı başardı.

Denizli Yağlı Güreşleri’nde üçüncülüğü ise Ertuğrul Dağdeviren ve Serhat Gökmen paylaştı.

ZOLAN: VATANDAŞLARIMIZ GÜREŞLERİ İLGİYLE İZLEDİ

Organizasyonla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün, Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksimizde ata sporumuz olan, ecdadımızdan gelen yağlı güreş sporuna sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadık. Burada çok güzel bir seyir alanı oluşturduk. Vatandaşlarımız güreşleri ilgiyle izledi. İyi ki yapmışız. Genlerimizden gelen bir değeri vatandaşlarımız duyduğu anda buraya koşarak geldi. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah ecdadımızdan bizlere kalan bu değerlerimize sahip çıkacağız, kaybolmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Gençlerimize, çocuklarımıza geleneksel sporlarımıza, değerlerimize temas ettirmemiz ve geleceğe güzelleştirerek taşımamız gerekiyor” diye konuştu.

ÖRKİ: GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, belediye olarak birçok etkinlik ve program yaptıklarını, hepsinin farklı bir yeri olduğunu, ancak düzenledikleri Denizli Yağlı Güreşlerinin bambaşka bir tadı bulunduğunu, güreşlerin kendisini geçmişe götürdüğünü söyledi.

Güreşleri Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Ahmet Yıldız, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'nin yanı sıra, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Ebedi Altın Kemer sahibi başpehlivanı Hüseyin Çokal da izledi.