Karahan: Kırsaldaki yapı stoğumuz iyi değil – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Karahan: Kırsaldaki yapı stoğumuz iyi değil

Karahan: Kırsaldaki yapı stoğumuz iyi değil

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2020 Çarşamba - 12:46Güncelleme: 8 Ocak 2020 Çarşamba - 12:46
Karahan: Kırsaldaki yapı stoğumuz iyi değil

Vali Hasan Karahan, Denizli’nin kırsal kesimindeki yapı stoğunun iyi olmadığının geçen yıl yaşanan iki depremle görüldüğünü söyledi.

Vali Hasan Karahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında ildeki medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Polis Evi’ndeki kahvaltıda konuşan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, mesleki sorunları dile getirdi. Boyacı, 10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Günü olmasına karşın, çalışamayan gazetecilerin sayısının giderek artmasından üzüntü duyduklarını söyledi. Boyacı, “Günümüzde medya dönüştükçe çalışamayan gazeteciler de oluyor. Mesleğini yapamayan birçok arkadaşımız var. Her yıl dile getirmemize rağmen internet medyasıyla ilgili yasal bir düzenleme yapılabilmiş değil. Bu alan yasal bir düzenlemeye ihtiyaç duyuyor. Gazetecilik mesleğinin kimlerin yapabileceğine ilişkin yasal bir düzenleme de gerekiyor” dedi.

“DENİZLİ BASINI SORUMLULUK SAHİBİ”

Vali Hasan Karahan da gazetecilerin gününü kutlayarak, zaman zaman bir araya gelmenin meselelerin çözümüne pratik anlamda katkıda bulunduğunu, Denizli basınının sorumluluk sahibi anlayış içinde yayıncılık yaptığını, toplumun damarına, bam teline basmamaya, sinir uçlarına dokunmamaya özen gösteren gösterildiğini söyledi.

KIRSALDAKİ YAPILARA DİKKAT ÇEKTİ

Geçen yıla dair kısa değerlendirmeler de yapan Karahan, “2019’da Denizli’de 2 deprem yaşandı. Çok şükür can kaybı olmadı ama şunu da gördük ki, kırsaldaki yapı stoğumuzun hiç güvenli değil. Maalesef vatandaşlarımız bu konuda şartlarını zorlamıyor yapısını yenilemek anlamında. Bu konuda devletimizin ve belediyelerimizin teşvikine gidilmesi gerektiğini gördük. Yaşanan sorunun çözümü aşamasındayız. Konut inşaatları hızla devam ediyor. Hak sahiplerine teslimleri birkaç ay içinde yapılacak” diye konuştu.

“HONAZ TÜNELİNDE 2 TARAFTAN IŞIK GÖRÜLDÜ”

İldeki kamu yatırımlarına da değinen Karahan, “Yatırımlarda biraz yavaşlama var ekonominin daralmasıyla ilgili orantılı olarak. Ama yerel imkanlarla yatırımların bir kısmını tamamladık. Honaz Tüneli’nde sona gelinmek üzere. Delme işlemleri tamamlandı, her iki tarafından ışık görüldü. İnşallah 2020’de tamamlanacak. Ama ödenek durumu biraz sıkıntılı. O konuda sıkı takipteyiz” açıklamasını yaptı.