Vali Atik’den ilk açıklamada insan hakları, hukuk, şeffaflık vurgusu – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vali Atik’den ilk açıklamada insan hakları,...

Vali Atik’den ilk açıklamada insan hakları, hukuk, şeffaflık vurgusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 21:13Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 21:14
Vali Atik’den ilk açıklamada insan hakları, hukuk, şeffaflık vurgusu

Denizli Valiliği görevine bugün başlayan Ali Fuat Atik, ilk konuşmasında “Görev ve sorumluluklarımızı hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, adil bir yönetim anlayışıyla yerine getireceğiz” vurgusunu yaptı.

Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliğine atanan Ali Fuat Atik, kente gelerek görevine başladı. Valilik önündeki karşılama töreninin ardından ilk açıklamasını yaptı. Sözlerine “Farklı dil, din ve kültürlerin bin yıldan beri barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı üç dilli kardeş şehir Siirt’en tüm Denizli halkına selam getirdim” diye başlayan Atik, Denizli Büyükşehir Belediyesinin Siirt’in Tillo, Şirvan, Pervari ve Pervari ilçesine bağlı Beğendik belediyeleri ile kardeş belediye olması yönünde karar alındığını memnuniyetle öğrendiğini söyledi.

“UYUM VE KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

Denizli’yi eğitimden sağlığa, tarımdan ulaştırmaya, ticaretten kültür-turizme, her alanda daha da ileriye taşıyabilmek, vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmek için tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversite, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve halkla iyi bir uyum ve koordinasyon içinde çalışacağı inancını taşıdığını kaydeden Atik, şöyle devam etti:

Ege Bölgemizin incisi Denizli,pek çok yönden farklı özellikleri bünyesinde barındıran ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi, kültür ve turizm şehridir. Günümüzde de ülke ekonomisine sanayisi, turizmi, tarımsal üretimi ve ihracatı ile önemli katkılar sağlamaktadır. Sahip olduğu potansiyel; üstün sosyal ve kültürel değerleri, verimli toprakları, çalışkan halkı, avantajlı konumu ile ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasına daha da büyük katkılar sağlayacaktır. Bu sürece katkı sağlayabilmek amacıyla tüm enerjimizi bu yönde harcayacağız.”

“TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNİ KUCAKLAYAN YÖNETİM”

“Görev ve sorumluluklarımız, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, adil bir yönetim anlayışıyla yerine getireceğiz” diyen Atik, sözlerine şunları ilave etti:

Bu çerçevede, kamu hizmetlerini yürütürken vatandaşımızın, huzur, refah ve mutluluğunu sağlamak amacıyla, İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın anlayışı ile vatandaşlarımıza hizmet sunacağız. Denizli ekonomisinin kalkınma lokomotifi, turizm, sanayi, tarım ve hayvancılıktır. Her biri kendi alanında marka haline gelen ürünlerimizin ekonomiye kazandırılması için üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Denizli turizm potansiyeli yüksek olan iller arasında yer almaktadır. Dolayısıyla bu zengin potansiyelimizi daha iyi tanıtarak, turizm pastasından daha fazla pay almak istiyoruz. Bu yönde projelere ağırlık vereceğiz.

Kalkınmanın temel kaynağının eğitim olduğuna inanıyoruz. İlimizin eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesi amacıyla okulların donanım, derslik ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun bir çaba içinde olacağız. Eğitim her zaman birinci önceliğimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerimle ilimizde daha önce görev yapan tüm Valililerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, mevcut hoşgörü, kardeşlik ve huzur ortamının gelişerek devam etmesini umut ediyor, tüm kadirşinas Denizli’li hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.”