Vali Atik, halkla kahvehanede oturdu, sohbet etti, mani dinledi – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vali Atik, halkla kahvehanede oturdu, sohbet...

Vali Atik, halkla kahvehanede oturdu, sohbet etti, mani dinledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Haziran 2020 Çarşamba - 20:08Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba - 20:10
Vali Atik, halkla kahvehanede oturdu, sohbet etti, mani dinledi

Vali Ali Fuat Atik, farklı bir “vali profili” çizeceğinin işaretini ilk ilçe ziyaretinde gösterdi. Baklan ve Çivril ziyaretlerinde, kaymakamlık ve belediyeleri ziyaret etti. Ancak, halkın arasına karışmayı da ihmal etmedi. Kahvehanede oturdu, vatandaşlarla sohbet edip mani dinledi.

Denizlililer, uzun yıllardır “bizden biri” diyebileceği devletin ildeki en üst düzey temsilcisi vali bekledi. Yer sofrasına bağdaş kurup oturan Oğuz Kağan Köksal ve “tebdili kıyafet” ile halkın arasına karışıp, denetimler yapan merhum Recep Yazıcıoğlu’ndan sonra beklediği vali atamaları gerçekleşmedi. Ancak, son Valiler Kararnamesi ile Siirt’ten Denizli’ye atanan Ali Fuat Atik, Denizlililerin bu beklentisini karşılayacağının işaretlerini ilk ilçe ziyaretinde verdi.

MAKAM KOLTUĞUNA OTURMADI

Denizli’de 17 Haziran’da göreve başlayan Vali Ali Fuat Atik, ili tanımak için ilçe ziyaretlerine başladı. İlk ziyaretlerini de Baklan ve Çivril ilçelerine gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde kaymakamlıklar ve belediyeleri ziyaret eden Atik, farklı bir özelliğini de ortaya koydu. Makam koltukları yerine misafir koltuklarında oturup, orada bilgi aldı.

BEŞLİ DAYI’DAN MANİ

Baklan gezisi hayli renkli geçen Vali Atik, kahvehaneye oturup, vatandaşlarla da sohbet etti. Bu arada, Çal’daki Sudan koyun Geçirme Yarışması’nın cazgırlığını yapan ve “Beşli Dayı” lakabıyla tanınan 89 yaşındaki İsmail Kara, “Senin gibi güler yüzlü Vali’ye bu Denizli’nin ihtiyacı var” şeklinde biten bir mani söyledi.

Atik, bu anı sosyal medya hesabından “Baklan İlçemizdeyiz. Beşli Dayımızdan maniler dinledik.
Rabbim sizlere sağlıklı uzun ömürler versin inşaallah” notuyla paylaştı.

IŞIKLI GÖLÜ’NDE SANDAL TURU

Çivril ilçesindeki incelemelerinin ardından Işıklı Gölü’nde sandal gezisi yapan Vali Atik, paylaşımında “Büyük Menderes Nehri'ni besleyen kaynakların üzerinde, Çivril Ovası'nda bulunan Işıklı Gölü’nde kuş sesleri ve nilüfer çiçekleri eşliğinde sandal gezintisi yaptık. Doğal tatlı su gölü olan Işıklı Gölü’nün eşsiz güzelliğini görmeye ve bu heyecanı yaşamaya herkesi davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.