Denizli Valisi adına telefonla yardım istenirse inanmayın! – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Valisi adına telefonla yardım istenirse...

Denizli Valisi adına telefonla yardım istenirse inanmayın!

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2020 Salı - 15:31Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı - 15:31
Denizli Valisi adına telefonla yardım istenirse inanmayın!

Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in ismini kullanıp, kişi ve kuruluşlardan para talebinde bulunarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı vatandaşlar uyarıldı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Vali Ali Fuat Atik’in adı kullanılarak, iş insanları ve hayırsever vatandaşların telefonla arandığı ve yardım kampanyası adı altında para talep edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

“COVID-19 yardımı, solunum cihazı parası ve buna benzer bahanelerle valiliğimiz adına bağış veya yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılık teşebbüsleri tespit edilmiştir.

Denizli Valiliğinin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, iş adamlarımız ve esnafımızdan telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır.

Valiliğimizin ve  herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon vb. yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak da böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın Emniyet Müdürlüğü veya Jandarma Komutanlığı'na ihbarda bulunulması önemle rica olunur.”