Denizli ürünleri Anadoludakiler projesiyle tanıtıldı – D20Haber
04.07.2024, Perşembe
21 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli ürünleri Anadoludakiler projesiyle tanıtıldı

Denizli ürünleri Anadoludakiler projesiyle tanıtıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2024 Pazartesi - 15:45Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi - 15:45
Denizli ürünleri Anadoludakiler projesiyle tanıtıldı

Denizli’de yetiştirilen ve üretilen ürünler, "Anadoludakiler" projesiyle tanıtıldı. GEKA, bu projede Buldan bezinden, meyve pestili ve cipslere birçok ürünü beğeniye sundu.

Anadolu’da toprağın bereketini, kültürel birikimi ve ellerin becerisini yeniden keşfederek insanlığın hizmetine sunmayı amaçlayan “Anadolu’dakiler” projesi düzenlenen programla tanıtıldı. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde “Bereket, Birikim ve Beceri” mottosuyla hayata geçirilen “Anadoludakiler” projesi sergisinde Türkiye’nin dört bir yanından ürünler yer aldı.

 

Haberin DevamıReklam




Anadoludakiler Sergisi’nde Denizli, Aydın ve Muğla’da üretilen ürünler, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından hazırlanan stantta sergilendi.

Denizli’nin Buldan bezi, top tarhana, Denizli Kekiği, kekik suyu, nane ve lavanta yağı, Denizli coğrafyasında yetişin ürünlerden yapılan meyve pestili ve cips haline getirilmiş ürünlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ünvanlı dokuma ustaları, bakırcılık ustası, sipsi sanatçısı, ayakkabıcılık ve benzeri sanatları devam ettiren ustalar da programa katıldı.