Denizli Uluslararası Tiyatro Festivali başladı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Denizli Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2022 Cuma - 20:37Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar - 16:48
Denizli Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 34’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali, korteji ile başladı. Festivale 5'i yabancı olmak üzere, toplam 23 tiyatro ekibi katılıyor.

34. Uluslararası Tiyatro Festivali, kortej yürüyüşüyle start aldı. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninin ardından düzenlenen korteje, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Uluslararası Tiyatro Festivali için kente gelen yerli ve yabancı tiyatro grupları katıldı.

Valilikten başlayıp Delikliçınar Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Makyajları ve kostümleri ile dikkat çeken tiyatrocular, şarkı söyleyip dans etti. Kortejin coşkusuna Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.

Geçtiğimiz 2 yıl festivali pandemi nedeniyle düzenleyemediklerini anımsatan Zolan, “Tiyatro insanlığın var olduğu günden bu yana devam ediyor. Amatör ruhla yapılan tiyatroya destek olmak amacıyla festivalimizin bu yıl 34’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. 50’ye yakını yurt dışından olmak üzere 400 tiyatro sanatçısı 10 gün boyunca Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu gibi salonlarda ve meydanlarda oyunlarını sergileyecek. Tüm vatandaşlarımızı oyunlarımıza bekliyorum. Her gün dolu dolu tiyatro gösterileri olacak. Tiyatroseverleri ve tiyatro ile daha önce hiç temas etmemiş vatandaşlarımızı bu güzel oyunlara davet ediyorum” dedi.

Restore edilen Laodikya Batı Tiyatrosu’nun açılışını kısa sir süre önce yaptıklarını hatırlatan Zolan, “Geçmişten gelen tiyatro kültürünü bugün de sürdürmek bizler için çok güzel ve önemli. Batı Tiyatromuzun açılışında halkımızın yoğun ilgisi ile karşılaşmıştık. Bu yoğun ilgiyi festivalimizde görmeyi arzuluyoruz. Festivalimizin hayırlı ve uğurlu olmasını, başarılı geçmesini temenni ediyorum. Tiyatroyla anılan bir şehir haline gelmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, tiyatroseverlerin festivalle ilgili ayrıntılı bilgi ve rezervasyona http://tiyatro.denizli.bel.tr ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu gişesinden ulaşabileceği belirtildi.