Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 11 yatırımcıya arsa tahsisi – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde...

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 11 yatırımcıya arsa tahsisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ekim 2019 Cuma - 16:11Güncelleme: 18 Ekim 2019 Cuma - 16:11
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 11 yatırımcıya arsa tahsisi

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde kurulan ve Türkiye ilk olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, 11 yatırımcıya arsa tahsis belgeleri verildi.

Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen törene Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Sarayköy Sera OSB Müdürü Mehmet Yeşilpınar, oda başkanları ve yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı.

“DEVLET 25 MİLYON TL KAYNAK TAHSİS ETTİ”

Haberin DevamıReklam




Vali Hasan Karahan, törendeki konuşmasında, 10-15 yıllık bir hikâyenin sonunda mutlu sona ulaşıldığını belirterek, “Devletimizin sağladığı kredi imkânlarıyla bu bölgenin en kısa zamanda ürün vereceğine inanıyoruz. Bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir sera organize bölgesi olarak kurulacağız. İnşallah bunu hep beraber çalışıp, gayret ederek neticeyi göreceğiz. Tabi bu duruma kolay gelinmedi. Son iki yılda toparlayıp bu hale getirmek epey yordu bizi. Ama çok şükür bunu da hallettik. Bu ciddi bir yatırım tabi. Devletin 25 milyona yakın bir kaynağı buraya tahsis edildi. Örnek bir çalışma. Hepimiz bu işin olması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Allah bizi mahcup etmesin. Bundan sonra da bereketli hayırlı bir işin tamamlandığını görmüş olacağız. Bundan sonrası artık yatırımcı arkadaşlarımızın gayreti ve becerisiyle olacak. İnanıyorum ki buraya Denizli’nin ve Türkiye’nin örnek bir sera bölgesi kuracağız. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Karahan’ın konuşmasının ardından 11 yatırımcı kuruluşun temsilcilerine arsa tahsis belgeleri teslim edildi.

712 METREKARE, 13 PARSEL

Sarayköy’ün Karataş Mahallesi Hamamaltı mevkisindeki Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanı toplam 71 bin metrekare. 13 parselden oluşan toplam 477 bin 156 metrekarelik kapalı alanda sera kurulacak.