Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Sanat Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, Denizli’nin sanatla anılan bir şehir olmasını istediklerini, bu yönde çaba gösterdiklerini belirtti.
DBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesince düzenlenen Denizli Sanat Çalıştayı; DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, DBB Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, genel sekreter yardımcısı Özgür Başkurt, sinema yönetmeni Yüksel Aksu, fotoğraf sanatçısı Çerkes Karadağ, mizah yazarı Savaş Ünlü, tiyatro sanatçısı Serdar Bordanacı, Cezmi Ersöz, gazeteci-oyuncu Nejat Altınsoy, yazarlar ve sanatçıların katılımıyla yapıldı.
ÇAVUŞOĞLU: SANATIN ÖNE ÇIKMASI İÇİN MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ
Çalıştayın açılışında konuşan DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sanatın daha fazla öne çıkması için ortak bir mücadele yürüttüklerini belirterek, “Bu şehir sanatla anılmaya başlandığında, şehir sanatla iç içe olduğunda birçok sorun ve sıkıntıların önüne geçeceğiz. Çalıştayın bize ışık olacağına, yeni yolculuklara çıkaracağına, yeni yol haritaları çizeceğine inanıyoruz. Her anlamda sanatla anılan bir şehir olsun, dünyanın her yerinden bilinsin istiyoruz. Bundan sonrasında olumsuzlukların temizlenip olumluya doğru evrildiği bir Denizli’yi umut ediyoruz hep beraber” dedi.
SELÇUK: KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİNE YENİ BOYUT KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
DBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Selçuk ise, Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent merkezinin yanı sıra ilçeler ve okulda etkinlikler gerçekleştirdiğini, çalıştay ile katılımcıların düşünce ve önerilerinden yararlanıp Denizli’deki kültür sanat etkinliklerine yeni bir boyut kazandırmak istediklerini söyledi.
KARADAĞ: KÜLTÜR ENVANTERİ OLUŞTURULMALI
Fotoğraf Sanatçısı Çerkes Karadağ da, yüzyılın fenomeni olarak ortaya çıkan fotoğrafın kent kültürünün oluşturulmasına katkı koyduğunu, fotoğratik görüntülerin etki alanı yarattığını, kültürel geçişlere kaynaklık ettiğini, kentlerin kimliğini korumada belediyelere önemli görevler düştüğünü, folklörden kentin simgesel yönlerine ve köy yaşamına kadar kültür envanteri oluşturulması gerektiğini vurguladı.
BORDANACI: TİYATRODA MEŞAKKATLİ GÜNLER YAŞANDI
Tiyatro sanatçısı Serdar Bordanacı da, kentte tiyatroya yönelik faaliyetlerin başlangıcını anlattığı konuşmasında, 1982 yılında Volkan Beşek ve Sadık Aslankara’nın salonu olmayan kentte tiyatro kurduğuna dikkati çekti. Bordanacı, “Darbenin dumanları tüterken kentin ilk özel tiyatrosunu kuruldu. Siyasi Şube, çocuk oyunlarımızı izliyordu. Çok meşakkatli günler yaşandı. Denizlililerin desteğiyle öğrenerek, üstüne koyarak Denizli Tiyatrosu’nu (DE-Tİ) var etmeye çalıştık. Sonraki yıllarda Çatalçeşme Oda Tiyatrosu ve Açık Hava Tiyatrosu yapıldı. Denizli Tiyatrosu, Anadolu’da devlet yardımı alan ilk tiyatrodur” diye konuştu.