Denizli protokolünden Ramazan Bayramı mesajları – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli protokolünden Ramazan Bayramı mesajları

Denizli protokolünden Ramazan Bayramı mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2020 Pazar - 08:00Güncelleme: 24 Mayıs 2020 Pazar - 03:24
Denizli protokolünden Ramazan Bayramı mesajları

Denizli protokolü, bugün başlayan Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

11 ayın sultanı ramazan ayı sona erdi ve üç gün sürecek bayram başladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla Denizli protokolü de mesajlar yayımladı. İşte o mesajlar…

KARAHAN: DARGINLIKLARIN UNUTULDUĞU MÜSTESNA GÜNLER

Vali Hasan Karahan, Ramazan Bayramı mesajında, ramazan ayında ruhların güzelleştiğini, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin ve insanlar arası ilişkilerin geliştiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Günümüzde özellikle yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı bu zamanda bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu müstesna günlerdir. Maalesef bu yıl coronavirüs salgını sebebiyle tıpkı milli bayramlarımızda olduğu gibi, Ramazan Bayramı’nı da evlerimizde geçirecek olmanın burukluğu içindeyiz. İnanıyorum ki, bundan sonraki dini ve milli bayramlarımızı her zamankinden daha coşkulu, kaygıların ve sıkıntıların geride kaldığı, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin daha da güçlendiği bayramlar olarak yeniden hep birlikte yaşarız.

Yaşanılan bu hassas süreçle ilgili üzerlerine düşen sorumluluğun icabını harfiyen yerine getirip, gerekli tüm tedbirleri alan tüm Denizlili hemşerilerime de teşekkürlerimi sunuyorum. Karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden gerekli tüm tedbirlere uyarak bu zorlu günleri inşallah geride bırakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın ülkemizde, tüm İslam alemi ve dünyada sağlığın, barışın ve esenliğin hakim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sağlık ve huzur içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

ZOLAN: TÜM İNSANLIĞA SAĞLIK, BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayramların mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının güçlendirildiği, insanların kaynaşmasına vesile olan müstesna günler olduğunu kaydeden Zolan, 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayını uğurlamanın hüznünü, bayrama kavuşmanın ise sevincini yaşadıklarını belirtti.

Denizlililerin bayramı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldıklarına ifade eden Zolan, “Manevi huzurla idrak ettiğimiz rahmet ve bereket ayı ramazanın ardından, mübarek bayrama ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Ancak bu bayram özlem ve sevincimizi, gelecekte daha sağlıklı günlere kavuşmak adına farklı bir şekilde paylaşacağız. Anne ve babalarımızın, akrabalarımızın ve tüm sevdiklerimizin bayramını bu kez telefon veya diğer iletişim araçlarıyla kutlayacağız. Sevdiklerimiz için tedbiri elden bırakmayacağız” dedi.

Ramazan aylarında düzenledikleri mahalle iftarlarını bu yıl coronavirüs tedbirleri nedeniyle yapamadıklarını, gelecek yıl tüm hemşehrileriyle yine aynı sofrada buluşmayı ümit ettiklerini dile getiren Zolan, “Hoşgörünün, birlik ve beraberliğin pekiştiği ramazan ayımıza Allah’ım tekrar kavuşmayı nasip etsin. Bu duygularla Denizlimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bayramın manevi ikliminin tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAĞ: BİR BAYRAMA DAHA ERİŞMENİN MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bayramların bir milletin birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularının sağlamlaşmasına vesile olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İyiliğin, paylaşmanın ve birlikteliğin sevgi, saygı ve hoşgörü ile harmanlandığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği bir bayrama daha erişmiş olmanın mutluluğunu, içinde bulduğumuz küresel salgın süreci sebebiyle yan yana olamasak da, kurduğumuz gönül köprüleri ile yine bir aradaymışçasına yaşayacağız. Toplumsal yaşamda önemli bir yeri bulunan ve bir milletin birlik, beraberlik gibi manevi duygularını sağlamlaştıran Bayramlarımız; aynı zamandaher daim dargınlık ve kırgınlıkların geride kaldığının, herkesin birbirine hoşgörü ile yaklaştığı huzurlu günlerin müjdecisi olmaktadır.

Dini ve vicdani hassasiyetimiz ile ihtiyacımız olan birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygularımızı yoğun bir şekilde yaşamamıza vesile olan mukaddes RamazanBayramı coşkusunu ve mutluluğunu, küresel salgın nedeniyle bu yıl önceki yıllardan farklı olarak mesafeli ve uzaktan paylaşmak zorunda kalsak da; Bayramın sevincini, mutluluğunu ve bize kattığı tüm güzel duyguları bir aradaymışız gibi yaşamaya devam edeceğiz.”

DOĞAN: BİR ARAYA GELEMESEK DE KALPLERİMİZ VE GÖNÜLLERİMİZ BİR OLACAKTIR

Haberin DevamıReklam




Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Doğan, “İbadet, rahmet, bereket, sabır, yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği bir Ramazan ayını daha geride bırakarak Bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgi, saygı ve hoşgörünün birleştirici gücü olan bayramlar milletimizin en güzel, en anlamlı günlerindendir. Kırgınlıkların unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı, dostlukların güçlendiği günler olan bayramlarda manevi değerlerimiz etrafında bütünleşeceğiz. Pandemi tedbirleri kapsamında her ne kadar yakınlarımız ve sevdiklerimizle, bir araya gelemiyor ve sarılamıyor olsak da kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır. Hemşerilerimiz tedbirleri elden bırakmayarak Ramazan Bayramı’nı en iyi şekilde kutlayacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile ülkemizde birlik ve beraberliğin daim olması dileğiyle, Merkezefendililerin ve Denizlililerin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bayramın ülkemize sağlık, barış, kardeşlik, adalet ve hukuk getirmesini diliyorum” dedi.

ÖRKİ: BAYRAMA ULAŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Ramazan Bayramı mesajında, İslam aleminin her yıl olduğu gibi, bu yılda mübarek üç ayları idrak etmenin huzurunu yaşadığını belirtti. Coronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayının bu yıl çok farklı olarak yaşandığını belirten Örki, şu ifadelere yer verdi:

“Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs nedeniyle bu Ramazan ayında önceden alışageldiğimiz iftar sofralarını, sahur buluşmalarını, teravih namazlarını birlikte yaşama imkanımız olmadı. Salgından korunmak için herkes bu ramazan ayını kendiyle baş başa yaşadı. Gönül bu maneviyatı yoğun olan ramazan ayını hep birlikte yan yana, gönül gönüle yaşamayı isterdi. Ancak bu yıl Ramazan ayını koronavirüs tehlikesi nedeniyle farklı ve buruk bir şekilde idrak ettik. Bu Pazar günü Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşayacağız. Bir sonraki Ramazan ayında ve Ramazan Bayramı’nda eski özlediğimiz günlerdeki gibi yaşamanın nasip olmasını diliyorum. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.”

ERDOĞAN: SAĞLIKLI, BEREKETLİ BİR BAYRAM GEÇİRMENİZİ DİLERİM

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, bayram mesajında, “Omuz omuza yan yana geldiğimiz, doyasıya kucaklaşarak hasretimizi giderdiğimiz bayramlara da hep birlikte kavuşmak umuduyla, Ramazan Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerin bir çiçek misali özenle büyütüldüğü, birbirimizden selam, ilgi ve nezaketi eksik etmediğimiz bayram güzelliğinde nice günler görmemizi; sevdiklerimizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli bir bayram geçirmemizi dilerim” diyerek, şunları kaydetti:

“Çok değerli hemşehrilerim, hiç beklemediğimiz bir salgınla karşı karşıya kaldığımız ve sıkıntılara rağmen kenetlenerek, elbirliğiyle yol aldığımız bir dönemden geçiyoruz. Başarılı çalışmalarla kısalttığımıza inandığımız bu sürecin neredeyse sonuna geldik.

Her ne kadar geçen yıllardaki gibi aynı sofrada buluştuğumuz, hep birlikte aynı atmosferi soluduğumuz bir ramazan ayı geçiremesek de, yine her zaman ki gibi kalplerimiz birdi; dualarımız hep sizinle, siz değerli dostlarımızlaydı. Milletçe birlik ve beraberliğimizin ne derece hayati önem taşıdığını bir kez daha yaşayarak gördüğümüz bugünlerin, Allah’ın izniyle çok daha güzel yarınları peşinden sürükleyip getirecek bir dönem olduğuna inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, omuz omuza yan yana geldiğimiz, doyasıya kucaklaşarak hasretimizi giderdiğimiz bayramlara da hep birlikte kavuşmak umuduyla, geride bıraktığımız ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eder, Ramazan Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerin bir çiçek misali özenle büyütüldüğü, birbirimizden selam, ilgi ve nezaketi eksik etmediğimiz bayram güzelliğinde nice günler görmemizi, sevdiklerimizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli bir bayram geçirmemizi dilerim.”

AKGÜN: SAĞLIK HUZUR VE BARIŞ GETİRSİN

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, Ramazan Bayramı’nın sağlık, huzur ve barış getirmesi dileğinde bulundu. Akgün, şöyle dedi:

“İnanıyorum ki; bu salgın hastalık beraberinde sıkıntıları getirdiği gibi, gerek dini, gerekse milli bayramlarımızın değerinin daha iyi anlaşılmasını da sağlamıştır. Çünkü mahrumiyetler; sahip olunan kıymetlerin anlamının daha iyi kavranmasına da vesile olmaktadır. Bu Ramazan Bayramı’nda camilerimizde bir araya gelip namaz kılamayacağız. Dost ve akraba ziyaretleri yaparak kucaklaşamayacağız. Bayramı mahzun kutlayacağız ancak bu durum, Ramazan Bayramı’nın manevi iklimini yaşamamamıza elbette engel olmayacak. İnanıyorum ki; Ramazan Bayramı’nda gönüllerimizden yükselecek dualar, karşılığını bulacak, birçok sıkıntı gibi insanlık bu hastalığın da üstesinden gelecektir. Yüce Allah’tan Ramazan Bayramı’ndan sonraki bütün bayramları, omuz omuza kılacağımız bayram namazlarından sonra kucaklaşarak kutlamayı temenni ediyorum. Hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum.”