Denizli protokolünden Kurban Bayramı mesajları – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli protokolünden Kurban Bayramı mesajları

Denizli protokolünden Kurban Bayramı mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Temmuz 2020 Cuma - 00:23Güncelleme: 31 Temmuz 2020 Cuma - 00:23
Denizli protokolünden Kurban Bayramı mesajları

İslam alemindeki iki dini bayramdan birisi ve dört gün sürecek olan Kurban Bayramı başladı.

Denizli protokolü de Kurban Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımladı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgularının yapıldığı mesajlar şöyle:

ATİK: BAYRAMLAR ZENGİNLİKLERİMİZDİR

Vali Ali Fuat Atik, Murban Bayramı mesajında, “Bayramlar, bizi biz yapan, geleceğe taşıyan temel değerlerimiz ve zenginliklerimizdendir. Milli ve dini duyguların, inançların örf ve adetlerin sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir” diyerek, şunları kaydettiB

“Dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, yardımlaşma ve dayanışma içinde bulunmamızı sağlayarak birlik ve beraberliğimize önemli katkılar sunan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşandığı bu güzel günlerde muhtaç durumda olanlara destek olmalı, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Coşkulu bayram günlerinin yerini hüzün ve kederin almaması için maske, fiziki mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeyi unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemize ve aziz milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle, değerli Denizlili vatandaşlarımızın bayramını en kalbi duygularla tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

ZOLAN: BAYRAM, GÜZELLİKLER GETİRSİN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yayımladığı mesajda, Kurban Bayramı’nın Türk milletine, İslam alemine ve insanlığa güzellikler getirmesini; bayramın sağlıklı, mutlu ve huzur dolu geçmesini diledi.

Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan bir bayramı daha hep birlikte karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Zolan, "Bayramlarımız, millet olma bilincinin en üst seviyede yaşandığı mübarek günlerdir. Bizleri birlik ve beraberlik içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu değerli ve kutsal günlerimizi, hayatımızın her gününe taşıyabilmek ve gelecek nesillere aktarmak için bir fırsat olarak görmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı bu müstesna günlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Bu manevi günlerde, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını veren aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerini ve gazilerimizi unutmamalı, küçükler sevindirilip, büyüklerin hayır duaları alınmalıdır" dedi.

BAĞ: BAYRAMLARDA YARDIMLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ YAŞANIYOR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bayramların kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:

“Kurban Bayramı; tüm İslam toplumlarında olduğu gibi bizim toplumumuzda da kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun canlı tutulduğu, ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesine vesile olduğu, manevi duyguları güçlendirdiği ve ihtiyaç sahiplerinin bir kez daha hatırlandığı ulvi bir bayramdır. Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün ön planda tutulduğu, dargınlıkların geride bırakıldığı ve birlik olma bilincinin bir kez daha hatırlandığı bir bayrama daha erişmenin huzuru, mutluluğu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Paylaşma ruhunun en güzel şekilde ortaya konulduğu mübarek Kurban Bayramımızı iyilik ve doğruluktan ayrılmayarak, elimizde var olanı ihtiyaç sahipleri ile paylaşarak, kötülüklerden kendimizi uzak tutarak ve büyüklerimizi her zamankinden daha fazla hatırlayıp, saygı ve sevgimizi göstererek geçirmeliyiz.”

ÖRKİ: BARIŞ VE SEVGİ DOLU GÜNLER İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kurban demek paylaşmak demek. Kurban demek dinine, devletine ve milletine adanmış olmak demektir” ifadelerine yer vererek, şöyle dedi:

“Kurban ibadeti, bizleri bir taraftan Allah’a yakınlaşmayı, bir taraftan da toplumumuzda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine vesile olmaktadır. Böyle anlamlı, kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Biz Türk Milleti olarak birlikte çok güçlüyüz. Sevgi dolu, huzur ve mutluluk içinde nice bayramlar geçirmek dileğiyle başta şehit ailelerimiz olmak üzere milletimiz ve Pamukkaleli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, herkese sağlık ve huzur getirmesini diliyorum.”

DOĞAN: SEVGİ VE HOŞGÖRÜ İÇERİSİNDE OLMALIYIZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Kurban Bayramı’nın sağlık, barış, adalet, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi. Doğan, “Toplumsal hayatımızda önemli bir yeri olan bayramlarda yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin pekiştiğini, paylaşmanın, zenginlikleri bölüşmenin gerekliliğini görüyoruz. Bu anlamlı ve özel günlerde kırgınlıklara, dargınlıklara ve tartışmalara son vererek sevgi ve hoşgörü içerisinde olmalıyız. Sevginin, mutluluğun, huzurun paylaştıkça çoğaldığını, paylaştıkça anlam kazandığını unutmamalıyız. Merkezefendi Belediyesi olarak her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da hemşerilerimizin daha rahat, huzurlu, sağlıklı geçirmesini ve belediye hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesini sağlamak için hazırlıklarımızı tamamladık, planlarımızı oluşturduk. Kurban Bayramı’nın sağlık, barış, adalet, kardeşlik ve huzur getirmesini, içinde bulunduğumuz zor zamanları, tedbirlere dikkat ederek geride bırakmayı ve gelecek bayramları sevdiklerimizle, hep birlikte sağlık içinde geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.

ERDOĞAN: BAYRAMLARIMIZ PAYLAŞMA ZAMANIDIR

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Kurban Bayramı açıklamasında, milletçe birbirimize kol kanat gerip destek oldukça her günün bayram gibi geçeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanların birbirini daha çok düşündüğü ve birbirine daha fazla vakit ayırdığı, bazı özel zaman dilimleri vardır. Bunlardan biri de bayramlardır. Bayramlarımız, millet olarak buluşma, kavuşma ve paylaşma zamanlarımızdır. Sevinçlerimizin de arttığı anlardır. Birlikte toplum olduğumuzu, hep birlikte daha güçlü durduğumuzu ve huzur bulduğumuzu hatırladığımız, müstesna günlerimizdir.
Denizli’miz ise, çalışkanlığı ve üretkenliği ile takdir toplayan bir şehirdir. İnsanımız, oldum olası emeğin kıymetini bilen, çalışana el veren, birlikte çalışıp kazanan ve kazandığını paylaşarak dayanışan, güzide bir toplumdur. Denizlililer, aynı zamanda, ihtiyaçlısını unutmayan, birbirini gözeten hayırseverlerdir; varını yoğunu bölüşerek mutlu olmuş ve huzur bulmuşlardır.
Unutmamalı ki; birbirimizi sevdikçe ve arayıp sordukça, birbirimize kol kanat gerdikçe, her günümüz bayram olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nızı kutlarım; aileniz ve sevdiklerinizle, umudunuzun hayat bulduğu, hayallerinizin gerçeğe dönüştüğü, huzurlu, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.”

ÇAVUŞOĞLU: BAYRAMLAR ÖZEL GÜNLERDİR

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kurban Bayramı açıklamasında, “Bayramlar barışın, sevginin, saygının ve hoşgörünün en üst seviyede yaşandığı ve yaşanması gereken özel günlerdir” diyerek, şunları kaydetti:

“Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için, Lütfen bayramlaşırken sosyal mesafemize, maskemizin ve karşımızdaki kişi ve kişilerin maskesinin takılı olmasına, maskelerimizin doğru bir şekilde takılı olduğuna çok dikkat edelim. Belirti vermeksizin veya hasta olan kişilerin fark edemeyeceği şekilde virus taşıyan dostlarımızın olabileceğini unutmayalım. Gün içerisinde ve ellerimizin kirlendiğini hissettiğimizde ellerimizi su ve sabun ile mutlaka iyice yıkayalım. Su ve Sabuna ulaşamadığımız durumlarda mutlaka ellerimiz el dezenfektanları veya kolonya ile temizlemeye çalışalım. Kalabalık ortamlarda olabildiğince az kalmaya,bayramlaşma için misafirliğe gitmemeye özen gösterelim. Hep birlikte daha sıcak kucaklaşmalarımızın olacağı bayramların en kısa sürede geçekleşmesi dileği ile Kurban Bayramınızı içtenlikle kutlar, sağlıklı günler dilerim.”