Denizli protokolünden Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli protokolünden Demokrasi ve Milli Birlik...

Denizli protokolünden Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2020 Salı - 22:01Güncelleme: 15 Temmuz 2020 Çarşamba - 12:28
Denizli protokolünden Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları

FETÖ’nün hain darbe girişiminin 4 yılına girerken, Denizli protokolü 15 Temmuz Domakrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesajlar yayımladı.

15 Temmuz Domakrasi ve Milli Birlik Günü mesajlarında, milli birlik ve beraberlik vurgusu yapılırken, Denizli’de gencinden yaşlısına herkesin üzerine düşeni yaptığını, ülkesine, devletine, demokrasiye ve geleceğine sahip çıktığı ifade edildi. Mesalar şöyle:

ATİK: MİLLETİMİZ SADAKAT SINAVINDAN ALNININ AKIYLA ÇIKTI

Vali Ali Fuat Atik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, “Tarih boyunca istiklal ve istikbaline kastedenleri canı pahasına bertaraf eden aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016’da hürriyet ve istiklal sevdasına sadakat sınavından her zaman olduğu gibi yine alnının akıyla ve büyük bir gururla çıkmayı başarmıştır” diyerek, şunları kaydetti:

Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı durarak, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi, Denizli’mizde de gencinden yaşlısına tüm hemşehrilerimiz, 15 Temmuz gecesi üzerlerine düşeni yapmış, şehrin meydanlarını doldurmuş, emanetlerine sahip çıkmış ve hainlerin emellerine ulaşmalarına engel olmuşlardır. Aziz milletimiz, şehitlerimizin emaneti güzel vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, geçmişinden gelen onurlu duruşuyla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ilelebet sürdürecektir.”

ZOLAN: MİLLETİN ASIL GÜCÜ İNANÇLI İNSANLARIDIR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil 'ya istiklal ya ölüm' diyerek cephelere koşan inançlı insanlarıdır" dedi. Zolan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadim tarihinde sayısız savaşlara, felaketlere ve zor dönemlere asil duruşuyla göğüs geren aziz Türk milleti, 4 yıl önce vatan haini FETÖ’ye karşı mücadelesiyle destan yazmıştır. 15 Temmuz 2016'da yaşanan menfur darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin destansı direnişiyle bertaraf edilmiştir. Türk milleti bir kez daha bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Denizlililer de gözünü kırpmadan vatanın bekası ve milletin geleceği için o gece meydanlara akın etmiştir. O karanlık gecede tarih bir kez daha tekerrür etmiş ve Denizli Sancağı altında toplanarak hainlere karşı ilk andan itibaren tavrını ortaya koyan şehrimiz, özellikle Çardak'ta gösterdiği dik duruş ile adeta darbenin seyrini değiştirmiştir. Bu şehrin kahraman evlatları İstiklal Mücadelesi'nde olduğu gibi yine tek ses, tek yürek olmuş, vatanına, bayrağına, bağımsızlığına ve millet iradesine sahip çıkmıştır."

BAĞ. MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ’DA DESTANLARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü açıklamasında, tarihinden aldığı güç ile nice destanlar yazan Türk milletinin, 15 Temmuz 2016 gecesi bu destanlara bir yenisini eklediğini belirtti. Bağ’ın mesajı şöyle:

“Geçmişten günümüze canları pahasına kazandıkları zaferlerletarihe adlarını altın harflerle yazdırma şerefine nail olan aziz milletimiz, şanlı geçmişinden aldığı güç ile bugünlere gelmiştir. Düşmana karşı mücadelede mahir olduğunu çok kez kazandığı mücadeleler ile Çanakkale’de, Kocatepe’de, Sakarya’da, kısacası aziz vatanın dört bir yanında tüm dünyaya kanıtlayan milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi de devletimizin içine sızmış eli kanlı FETÖ Terör Örgütünün üniformalı teröristlerinin hain kalkışmasına karşı vatanına ve milletin iradesine sahip çıkmıştır. Milletin tanklarını, yine millete ve demokrasisine çeviren gözü dönmüş teröristler, halkın iradesinin sembolü olan Gazi Meclisimize de saldırma cüretini göstermiştir. Ancak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile bu hain darbe girişimine gövdesini bir an bile düşünmeden siper eden aziz milletimiz, birliğini ve vatanının bütünlüğünü korumak adına geçmişimizde olduğu gibi atalarımızın izinden giderek, canları pahasına üstün bir gayret göstermiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimizi yok sayan FETÖ terör örgütü üyelerinin menfur darbe girişimini de bozguna uğratmayı başarmıştır.”

DTO BAŞKANI ERDOĞAN’DAN MİLLİ BİRLİK ÇAĞRISI

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 15 Temmuz’un yıl dönümünde, o gün vatan ve bağımsızlık için şehit olanları hiç unutmadıklarını ve hep şükranla andıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“15 Temmuz öyle bir gün ki, içinde hem ihanet hem de zafer var. Düşmana ders, dosta ibret var. Yeniden dirilen bir ulusun hikayesi var. Vatanımız için canımız feda. O varsa, devletimiz var demektir. Devletimiz varsa, milletimiz de var olacaktır. Ve biz birlik içinde, hep beraber omuz omuza yan yana durdukça, bizi yıkabilecek ilahi takdirden başka ne var? ‘Ben öleyim; ülkem yaşasın’ diyerek, 15 Temmuz gibi büyük bir destanı yazan demokrasi şehitleri ile gazilerimizi, minnetle anıyoruz. Bugünleri gördüysek eğer, onların o gece verdiği kahramanca mücadeleleri sayesinde. Biz de o gece onlar gibi canımız pahasına vatansever vatandaşlarımızın yanında, alanlardaydık. Hep birlikte, vatanımızı ve bağımsızlığımızı elimizden almak isteyenlerin karşısında durduk. Bu can bu bedende olduğu müddetçe de, milletimiz için canımızı koşulsuz ortaya koyarız.”

İNAMLIK: 15 TEMMUZ, TÜM TÜRKİYE'NİN, MİLLETİMİZİN ZAFERİDİR

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin hain darbe girişimyle karşı karşıya kaldığını belirterek, şöyle dedi:

“FETÖ tarafından gerçekleştirilen bu hain darbe girişimi, Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasiyi ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Milletimiz, tarih boyunca içinde bulunduğu imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen, şanlı bayrağımızı vatanımızın dört bir tarafında gururla dalgalandırmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiştir. FETÖ’nün bu hain kalkışması karşısında büyük bir kahramanlık örneği sergileyen aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkarak, canı pahasına imanı, inancı, bağımsızlık ve vatan aşkı ile ülkesine, devletine, demokrasiye ve egemenliğine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz, tüm Türkiye'nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir.”

FİLİZ: MİLLETİMİZ YENİ BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZMIŞTIR

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü açıklamasında, Türk milletinin tarihi boyunca sayısız badireler atlattığını, bunlardan birisinin de 15 Temmuz 2016’daki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi olduğunu belirtti. Filiz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Aziz milletimizin cesareti, feraseti ve demokrasiye olan inancı sayesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak sokakları, caddeleri ve meydanları doldurmasıyla bu hain darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 15 Temmuz gecesinde sokaklara ve meydanlara çıkarak devletine, ülkesinin bölünmez bütünlüğüne, istiklâline canını ortaya koyarak sahip çıkan aziz milletimiz yeni bir Kahramanlık Destanı yazmıştır. 15 Temmuz Silahlı Darbe Teşebbüsünde Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletimizin kararlı duruşu ve aziz milletimizin onurlu mücadelesi hain geceye damgasını vurmuş; Darbe hayalleri kuran, ülke yönetimini zorla ele geçirmek isteyen hainlerin ve onların yurt dışındaki işbirlikçilerinin hevesleri, bir kez daha kursaklarında kalmıştır. Kahraman Türk Milleti bir kez daha tek yürek olduğunda yenilmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliğinde ve toplumun hemen her kesiminden insanımızın cesareti ve teyakkuzu sayesinde şehitler vererek, gazi olarak sabahına varmadan tamamlanan bu destanın en önemli mesajı, Türkiye’de artık darbe dönemlerinin bitmiş olduğudur. 15 Temmuz'dan sonra artık hiç kimse milletin iradesine el uzatmayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir.”