Protokolden Ata’ya mesajlar – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Protokolden Ata’ya mesajlar

Protokolden Ata’ya mesajlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2020 Salı - 02:02Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı - 02:03
Protokolden Ata’ya mesajlar

Denizli protokolü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e aramızdan ayrılışının 82’nci yılında mesajlarla seslendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82’nci yılında anılırken, Denizli protokolü de mesajlar yayımladı. İşte o mesajlar:

ATİK: CUMHURİYETİ YAŞATMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ

Vali Ali Fuat Atik, 10 kasım Atatürk’ü anma mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dişerek, uşnları kaydetti:

“10 Kasım,Türk milleti için Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sahip olduğumuz bu büyük değeri bilerek, ideallerimizi gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızı gösterme çabamızı hatırlama günüdür. Yalnızca büyük Türk milletinin değil, bütün insanlığın saygısını ve takdirini kazanmış büyük bir öndere sahip bir milletin yapabileceklerini anımsayıp daha ileriye gitme konusundaki azmine hız verme günüdür. Böylesine büyük bir deha ve devlet adamı bize Cumhuriyet gibi büyük bir emaneti bırakmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi her şartta korumak, ilerletmek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterip onu yücelterek sonsuza kadar yaşatmak, bizim, gelecek nesillere karşı en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve O’nun nezdinde fedakârca canlarını ortaya koymuş tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

KARACA: EMANETLERİYLE YANIBAŞIMIZDA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde Türk ulusunun özlemle, minnetle, saygıyla andığını belirterek, şöyle devam etti:

“Emperyalizme karşı verilen mücadelenin yorulmaz Başkomutanı, zorlukların üstesinden gelmekteki yol göstericiliğiyle yüzyılın örnek devlet adamı, devrimlerle taçlandırdığı Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla bizleri çağdaş bir ulusun bireyleri olarak var eden yılmaz savaşçısı, ulusların kaderini değiştirecek adımlar atmasında en önde yürüyen saygın bir dünya lideri olarak hala aramızda, fikirleri, ilkeleri ve emanetleriyle yanıbaşımızda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımlara karşı; acziyetle, düşmanlaştırma politikalarıyla halkı kışkırtma, zehirleme gafletinde bulunanların zavallılıkları ortadadır. Tek adamın, saray rejiminin hamleleri, girişimleri, hevesleri ve bu ülke çıkarına aykırı projeleri, laik Cumhuriyetimizin aydınlığında boğulmaya mahkumdur. Demokrasi, özgürlük, adalet, hak, hukuk özlemi içinde olan milyonların, örgütlü kötülüğü yeneceği günler yakındır. Sözümüz sözdür: Yolundan ayrılmayacağız, ülkemizi dahili ve harici bedhahlara, ihanet ve hıyanet içinde olanlara bırakmayacağız.”


ZOLAN: ÖMRÜNÜ MİLLETİN BEKASINA ADADI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, Ulu Önder Atatürk’ü özlem ve minnetle andıklarını vurguladı. Zolan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“10 Kasım, sadece bir anma günü değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma hedefimizi tazelediğimiz gündür. Ömrünü milletinin selameti ve bekasına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne yaklaşırken her günü, bir önceki günden daha ileriye taşımak adına kararlılıkla ilerliyoruz. Eşsiz lider Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak ve cumhuriyetimizin ilelebet baki kalması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla cennet vatanımız uğruna canını ve kanını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde özlem ve minnetle anıyoruz.”

İLHAN: SİYASİ DEHA, DÜNYA LİDERİDİR

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi deha ve dünya lideri olduğunu dile getirerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yıkılmakta olan hasta bir devleti tekrar ayağa kaldıran; cemiyetlere, fıkralara ve tarikatlara bölünmüş milleti milli mücadele bayrağı altında bir araya getiren; tarihimizin en zor yıllarında ulusumuzun onurunu koruyarak çağa damgasını vuran; tüm dünyanın saygınlığını kazanmış siyasi bir deha, büyük bir asker, gerçek bir dünya lideridir Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk… ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünde vurguladığı gibi; en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni O’nun aydınlattığı yolda koruyacak, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak daima yaşatacak, değerlerine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin izinde, fikirlerini yaşatarak ışığında sonsuza dek yürümeye devam edeceğiz. Aramızdan ayrılışının 82 yılında gurur, minnet ve özlemle anıyoruz.”

ÖRKİ: O’NUNLA ÖVÜNÜYOR, KIVANÇ DUYUYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı büyük önder Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz” diyerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Atatürk, bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet, Cumhuriyet armağan etmiştir. Bizleri bu günkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde daha iyi anlıyor, O’nunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. 10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Milletimiz, büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyete ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.”

DOĞAN: DEVRİMLERİNDEN GÜÇ VE İLHAM ALIYORUZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bedenen aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde sevgiyle, özlemle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız bu kâfidir’ diyen ulu önderimizin izinde, gösterdiği hedefler doğrultusunda yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz. O’nun düşüncelerinden, ilkelerinden ve devrimlerinden güç ve ilham alıyoruz. Atatürk’ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletiyle birlikte el ele verip, destansı bir mücadele örneği sergileyerek kurduğu Cumhuriyetimizdir. Bizler, onun bize miras bıraktığı Cumhuriyete sahip çıkarak bizden sonraki nesillere gururla aktaracağız. İlke ve devrimleriyle hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini taşıyacağımıza, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği yolda yürüyeceğimize söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde minnet duygusuyla anıyorum.”

FİLİZ: GÖREVİMİZ İDEALLERİNİ HAYATA GEÇİRMEKTİR

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. “Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipleri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, bir yandan da ülkemiz için canla başla çalışıyor, bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” diyen Filiz, şunları kaydetti:

“O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir. Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisidir. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir.”


ERDOĞAN: HİÇ DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulunan Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Türkiye, seninle... ‘En büyük eserim’ dediğin Cumhuriyet'in bekçisiyiz. Ülkemizin yarınları için, var gücümüzle ve hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” diyerek, şunları kaydetti:

“Sensiz geçen 82 yılda, geride bıraktığın Türk Milleti'ne aşıladığın inanç, azim ve çalışkanlıkla, ülkemiz her geçen gün daha da büyüdü. Türkiye, özellikle son yıllardaki gayret ve başarılarıyla, şu an artık sadece bölgesinde değil tüm dünyada söz sahibi; savunma sanayi, ticareti ve gelişmişlik endeksiyle en önde gelen ülkeler arasında. İstiklal Harbi'nde elde ettiği askeri zaferi, sensiz ama senin ilkelerinle, gösterdiğin muasır medeniyet hedefine taşımak için mücadele eden milletimiz, bugün o güzel günlere daha yakın. Türkiye, hep seninle... Milletçe, ‘En büyük eserim’ dediğin Cumhuriyet'in bekçisiyiz. Ülkemizin yarınları için, var gücümüzle, el birliğiyle ve hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz."

ÇAVUŞOĞLU: DÜNYA TARİHİNE YÖN VERDİ

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü açıklamasında, Atatürk’ün sadece Türk milletinin kaderini değiştirmediğini, dünya tarihine de yön verdiğini belirtti. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Savaş meydanlarında yokluklar içinde bu ülkeyi kuran Atatürk Anadolu topraklarında sadece emperyalizme diz çöktürmedi, büyük devrimlerin ışığında parlayan ve mazlum uluslara model olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Atatürk verdiği mücadele gerçekleştirdiği devrimlerle sadece Türk milletinin kaderini değiştirmedi, dünya tarihine de yön verdi. Bu nedenle dünyanın dört yanında milyonlarca insan bugün Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyor. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmanın mücadelesini verdiğimiz bugünlerde ilhamımız, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan Ulu Önder Atatürk’ün ‘Milletin kayıtsız şartsız egemenliği’ anlayışına dayalı devrimci fikirleridir. Biliyor ve inanıyoruz ki demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyetimiz sayesinde, iktisadi bağımsızlığa ve sosyal devlet anlayışına dayalı üretime, herkes için adalet ülküsüyle işleyen bağımsız yargıya, fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştiren eğitim sistemine, toplumsal huzura ve komşularımızla barış içinde yaşamı öngören akılcı dış politikaya kavuşacağız. Bu bizim, Büyük Atatürk başta olmak üzere tüm vatanseverlere, cumhuriyetimizin kökleşmesi için yaşamın her alanında fikren ve bedenen mücadele etmiş tüm vatandaşlarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur.”

AKIŞIK: ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFE İLERLEYECEĞİZ

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Akışık, “Türk İstiklal mücadelesinin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde rahmetle, minnetle, özlemle anıyoruz” diyerek, sözlerine şunları ilave etti:

“10 Kasımlar matem günü değil, mücadele günüdür. Bizler bugünün anlam ve önemini asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bugün Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve inkılaplarının ölümsüz oluşunu görmenin coşkusunu iliklerimize kadar yaşayıp bir kez daha tüm benliğimizle Atatürk’ün gösterdiği hedefe ilerleyeceğiz. 10 Kasım Atatürk’ü anlamak, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak ve güzel vatanımızı aydınlık yarınlara taşımaktır. 10 Kasım O’nun, ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetin ne büyük bir miras olduğunu yeniden hatırlamaktır. Aklın ve bilimin rehberliğini kendimize rehber edip,manevi mirasının sahipleri ve savunucuları olarak bizler; doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten asla vazgeçmeyeceğimize; açmış olduğun uygarlık yolundan zerre tereddüt göstermeden ilerleyeceğimize, eserlerine ve mirasına sonsuza dek sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.”