Denizli özlemle Ata’sına koştu – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli özlemle Ata’sına koştu

Denizli özlemle Ata’sına koştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2017 Cuma - 10:13Güncelleme: 10 Kasım 2017 Cuma - 10:13
Denizli özlemle Ata’sına koştu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı, dünya lideri Mutafa Kemal Atatürk'ü Anma Töreni binlerin katılımıyla gerçekleşti. Denizlililer, Ata'sını selamlamak için valilik önündeki tören alanına koştu.

Türk ulusu, Kurtuluş Savaşı'nın büyük karamanı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79'uncu yılında özlem, şükran ve minnetle anıyor. Kentteki anma töreni valilik önünde yapıldı. Törene Vali Hasan Karahan, CHP Milletvekili Melike Basmacı, Garnizon Komutan Vekili Albay Osman Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, adli, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Tören, protokolün Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te çalan siren ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Trafikte seyir halinde olan sürücüler araçlarını durdurup saygı duruşuna katıldı. Yaya olarak gidenler de saygı duruşuyla Ata’sını selamladı. Valilik önündeki tören İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.

UZUN YILLAR SONRA YOĞUN KATILIM

Atatürk’ü Anma Töreni, uzun yıllar sonra bu kadar yoğun kalabalıkla gerçekleşti. Atatürk Anıtı ve çevresindeki alana sığmayan kalabalık, yaya kaldırımına ve yolun karşısına geçti. Tören sırasında gözyaşına boğulanlar da oldu.

PROGRAM PAMUKKALE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ

Anma programına daha sonra Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde devam edildi. Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programında şiirler okundu, bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.