Özel İdare İşhanı’nın yıkımına neden başlanamıyor? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Özel İdare İşhanı’nın yıkımına neden başlanamıyor?

Özel İdare İşhanı’nın yıkımına neden başlanamıyor?

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 26 Mayıs 2018 Cumartesi - 14:59Güncelleme: 26 Mayıs 2018 Cumartesi - 14:59
Özel İdare İşhanı’nın yıkımına neden başlanamıyor?

Gazi Bulvarı ile Enverpaşa caddelerinin kesiştiği alanda bulunan Özel İdare İşhanı’nın yıkımı için ihale yapıldı. İhalenin üzerinden 39 gün geçmesine rağmen henüz yıkım için kazma vurulmadı. Nedeni ise Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün henüz taşınmamış olması.

Merkezefendi’nin Saraylar Mahallesi, Enverpaşa Caddesi, 367 ada 145 parsel üzerinde bulunan, bodrum bölümleriyle birlikte 9 katlı bir bina olan Özel İdare İşhanı’nın yıkım için bir aşama daha tamamlandı. 250 işyeri ile 1979 yılından bu yana hizmet veren dev yapının yıkımı için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale 18 Nisan’da yapıldı. İhaleyi Beydam Group firması kazandı. Bu firma, 16 bin metrekare kapalı alana sahip binanın yıkımını hurda karşılığı yapacak

SADECE O KURUM KALDI

Ancak, yıkımın gerçekleşmesi için firmaya yer teslimi yapılamadı. Nedeni ise Özel İdare İşhanı’nda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün henüz taşınmaması. Kamu kurumunun yeni bir yer kiraladığı, ancak tadilat işlemleri bitmediğinden taşınmanın geciktiği ifade ediliyor.

RUM EVİ VALİ KONAĞI OLMUŞTU

Bugün bodrum katlarıyla birlikte 9 katlı binanın yer aldığı alanda, 1970’li yılların ortalarına kadar Denizli valilerinin kaldığı konak bulunuyor. Vali Konağı olarak kullanılan bu bina ise bir dönem Denizli’de yaşayan Rum Kimon Pondozoplu’ya aitti.