Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi hatırlatması – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi hatırlatması

Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi hatırlatması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Eylül 2023 Perşembe - 13:46Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma - 16:05
Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi hatırlatması

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi otobüs ulaşımında kullanıma sunulan Denizli Öğrenci Kart'ında vize döneminin başladığı belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi şehir içi otobüslerinin verdiği toplu taşıma hizmetinde geçerli olan Denizli Öğrenci artlarının kullanılabilmesi için vize ettirilmesi gerektiği, vizesi yapılmayan kullanılamayacağı bildirildi.

Denizli öğrenci kartlarının son vize tarihinin 30 Eylül olduğu, vizesi yapılmayan kartların 1 Ekim’den itibaren kullanılamayacağı belirtildi.

VİZE İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Vize işlemleri için gerekli evraklar 2023-2024 eğitim-öğretim yılına ait öğrenci belgesi ile son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf gerekiyor. 2007 yılı ve üstü olan öğrencilerin nüfus cüzdanları ile gelmelerinin yeterli olacağı kaydedildi.

E-Devletten alınan öğrenci belgesi ve 2023-2024 eğitim-öğretim dönemine ait bandrollü öğrenci kimlik kartının öğrenci belgesi yerine geçtiği bildirildi.

DENİZLİ ÖĞRENCİ KARTI'NDAN YARARLANABİLECEKLER

Denizli öğrenci kartından resmi ve özel örgün eğitim kurumlarına kayıtlı olup eğitim alan öğrenciler, üniversite öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri (ders aşaması, tez aşaması dâhil) lisansüstü ve doktora öğrencileri, mesleki eğitim müdürlükleri (çıraklık eğitim), açık öğretim fakültesi öğrencileri (2 yıllıklar 4 yıl, 4 yıllıklar 7 yıl öğrenci haklarından faydalanır), mesleki açık öğretim lisesi öğrencileri, askeri lise öğrencileri, polis meslek yüksek okulu öğrencileri ve ayrıca 2023 yılında mezun olan lise öğrencileri de 1 sene daha yararlanabilecek. Ayrıca, açık öğretim lise ve açık ilköğretim öğrencilerinin SGK kaydı olmadığını gösteren belge ile öğrenci haklarından yararlanabileceği ifade edildi.

VİZE İŞLEMLERİ NEREDE YAPILACAK?

Vize işlemleri, Valilik Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Meydanı Kart Dolum Merkezi, Pamukkale Üniversitesi Kart Dolum Merkezi ve Çınar Kart Dolum Merkezi’nde yapılabilecek.