Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi başladı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi başladı

Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 13:55Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 13:55
Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi otobüs ulaşımında kullanıma sunduğu Denizli öğrenci kartında vize dönemi başladı.

Denizli büyükşehir Belediyesi şehir içi otobüslerinin verdiği toplu taşıma hizmetinde geçerli olan Denizli öğrenci kartlarının kullanılabilmesi için vize ettirilmesi gerektiği, vizesi yapılmayan kartların kullanılamayacağı abildirildi.

Denizli öğrenci kartlarının son vize tarihinin 30 Eylül olduğu, vizesi yapılmayan kartların 1 Ekim’den itibaren kullanılamayacağı belirtildi.

VİZE İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Vize işlemlerinin yapılabilmesi için 2022-2023 eğitim – öğretim yılına ait öğrenci belgesi isteniyor. 2006 yılı ve üzeri doğumlu öğrenciler nüfus cüzdanları ile işlem yaptırabilecek.

İlk kez öğrenci kartı alacaklardan ise, 2022-2023 eğitim – öğretim yılına ait öğrenci belgesi, son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf isteniyor.

DENİZLİ ÖĞRENCİ KARTINDAN YARARLANABİLECEKLER

Denizli Öğrenci Kartı'ndan, resmi ve özel örgün eğitim kurumlarından kayıtlı olup eğitim alan öğrenciler, üniversite öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri (ders aşaması, tez aşaması dahil) lisansüstü ve doktora öğrencileri, mesleki eğitim müdürlükleri (çıraklık eğitim), açık öğretim fakültesi öğrencileri (2 yıllıklar 4 yıl, 4 yıllıklar 7 yıl öğrenci haklarından faydalanır.), mesleki açık öğretim lisesi öğrencileri, askeri lise öğrencileri, polis meslek yüksek okulu öğrencileri ile 2022 yılında mezun olan lise öğrencilerinin 1 sene daha yararlanabileceği belirtildi. Ayrıca, açık öğretim lise ve açık ilköğretim öğrencilerinin SGK kaydı olmadığını gösteren belge ile öğrenci haklarından yararlanabileceği ifade edildi.

VİZE İŞLEMLERİ NEREDE YAPILACAK?

Vize işlemleri, Valilik Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Meydanı Kart Dolum Merkezi, Pamukkale Üniversitesi Kampüs Kart Dolum Merkezi ve Merkez Spor Salonu yanında bulunan kart dolum merkezinde vize işlemlerini yaptırabilecek.