Denizli modern asfalt şantiyesine kavuştu – D20Haber
10.05.2024, Cuma
15 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli modern asfalt şantiyesine kavuştu

Denizli modern asfalt şantiyesine kavuştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2017 Çarşamba - 11:06Güncelleme: 27 Aralık 2017 Çarşamba - 11:06
Denizli modern asfalt şantiyesine kavuştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Bozburun Mahallesi yakınlarında yaptırdığı yeni asfalt şantiyesi tamamlandı. Aktepe’deki şantiyenin yeni yerine taşınmasıyla o bölgedeki vatandaşların hava kirliliğiyle ilgili şikayetleri sonlandırılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Aktepe Mahallesi içerisinde faaliyet gösteren asfalt şantiyesini şehir dışına taşımak için başlattığı asfalt şantiyesi projesi tamamlandı. Bozburun Mahallesi'nde 77 bin metrekare arsada yapılan tesis içerisinde 260 ton/saat kapasiteli asfalt plenti, 400 ton/saat kapasiteli soğuk karışım plenti yer alıyor. İki kısımdan oluşan komplekste; asfalt plent kısmında idari bina, asfalt plenti-bitüm deposu, malzeme deposu, rootmix depo, tuz deposu, agrega stok alanları, atık malzeme deposu, kantar ve güvenlik binaları, kademe-atölye kısmında ise idari bina, kademe binası, atölye, iş makineleri park alanı, akaryakıt istasyonu, depolar ve güvenlik binaları bulunuyor. Doğal gaz ile çalışacak tesisin çevreci yapısıyla örnek olacağı ifade edilirken, asfalt şantiyesinin kısa süre sonra Bozburun Mahallesi'ndeki yeni yerine taşınarak faaliyetlerine başlayacağı açıklandı.

“MODERN VE ÇEVRECİ"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bozburun Mahallesi’nde inşa edilen asfalt şantiyesinin tamamlandığını, modern ve çevreci bir yapıya kavuşan asfalt şantiyesinin kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Aktepe Mahallesi’ndeki eski tesisten kaynaklı şikayetlerin de son bulacağını kaydeden Zolan, “Denizli’miz doğalgazla çalışacak modern ve çevreci bir asfalt şantiyesine kavuştu. Eski tesisimizi kapatacağız. Kentimizin tamamında asfalt ihtiyacını Avrupa standartlarında bir kaliteyle kendi tesisimizden karşılayacağız. Denizlimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.