“Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme” kitabı hazırlandı – D20Haber
14.05.2024, Salı
10 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. “Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme” kitabı...

“Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme” kitabı hazırlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ekim 2019 Salı - 15:53Güncelleme: 22 Ekim 2019 Salı - 15:54
“Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme” kitabı hazırlandı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından çocukların ihmal ve istismarını önlemeye yönelik kitap hazırlandı. “Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme ve Doğru Müdahale İçin Rehber” isimli kitap, düzenlenen bir programla tanıtıldı.

Merkezefendi Servergazi İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen kitap tanıtım programına Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ilçe milli müdürlerinden yöneticiler, kitabı hazırlayan komisyon üyeleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, burada yaptığı konuşmada, eğitimcilerin öğretme görevini yerine getirirken öğrenmeye de açık olması gerektiğini söyledi. Oğuz, “Eğitim-öğretimin sadece belli bir alanına yoğunlaşmıyoruz. Bin 150 kurumumuz ve 15 bin öğretmenimizle 200 bine yakın öğrencimize eğitim veriyoruz. Çocuklarımızla ilgili ihmal ve istismar konularının üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bizler bunu yaparken özellikle rehber öğretmen arkadaşlarımızın desteğini alıyoruz. Bunu söylerken rehber öğretmenlerimizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu belirtmek istiyorum. Öğrencilerimizin her biri rehber öğretmenlerimiz tarafından e-rehberlik modülüne işlenmiş olacak. Benim sizlerden istirhamım böyle güzel bir kitabı sahada uygulamanızdır” dedi.

Haberin DevamıReklam




Vali Hasan Karahan ise, ihmal ve istismarın kaynağında çözümünü sağlamak, farkındalık yaratmak adına güzel bir çalışma yapıldığını belirterek, “En önemlisi de okullarımızda rehber öğretmenlerimizin duyarlılıkları bizler için çok değerli. Faydalı, açıklayıcı ve pratik bir kitap. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum. Ülke çapında örnek bir eser ortaya çıkmış” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme ve Doğru Müdahale İçin Rehber” kitabını hazırlayan rehber öğretmenlere başarı belgesi verildi.