Denizli kütüphane otobüsü çok sevdi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli kütüphane otobüsü çok sevdi

Denizli kütüphane otobüsü çok sevdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2017 Perşembe - 15:28Güncelleme: 6 Nisan 2017 Perşembe - 15:28
Denizli kütüphane otobüsü çok sevdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Kitap Fuarı için özel olarak tasarlanan kütüphane otobüslere vatandaşlar yoğun ilgisi gösteriyor. Dış cephesi kütüphane şeklinde kaplanan otobüse binen yolcuların, kitap okuyor şeklinde görülmesi ise büyük dikkat çekiyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı geçen cuma günü kapılarını açmasının ardından vatandaşın akınına uğramaya devam ediyor. Vatandaşların etkinliğin düzenlendiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’ne daha rahat ve kolay ulaşımı için kentin iki ayrı noktasından ücretsiz otobüs seferleri konurken, kitap fuarı için özel olarak tasarlanan kütüphane otobüs ise kitapseverlerin yoğun ilgisini çekiyor. Bir kütüphane şeklinde kaplanan otobüsün kapıları kütüphane kapısı olarak tasarlanırken, araç gövdesinin görünümü ise kitap raflarını andırıyor. Otobüse binen yolcular ise kitap okuyor şeklinde görülürken, kütüphane otobüs farklılığı ile vatandaşların yoğun dikkatini çekiyor.

FUARA GELEN KİŞİ SAYISI 160 BİNİ GEÇTİ

Açıldığı günden bu yana her gün ziyaretçi akınına uğrayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’na 7 günde 160 binin üzerinde kişi geldi. Her gün onlarca yazarların okurlarıyla buluştuğu fuara sadece Denizli merkezden değil ilçe ve çevre illerden de katılım oldu. 09 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı için Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünden her yarım saatte bir, İstiklal Caddesi’ndeki eski kütüphane önünden ise fuar alanına her saat başı ücretsiz otobüs kalkıyor.

TÜRKİYE’NİN EN ÜNLÜ YAZARLARI GELİYOR

Her gün onlarca farklı yazarın imza günleri ve söyleşi düzenlediği fuarda Türkiye’nin en ünlü yazarları Denizlililer ile buluşacak. 7 Nisan Cuma günü saat 13.00’te Ahmet Şafak fuarda kitapseverleri beklerken, 8 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de Şükrü Erbaş, saat 13.00’te İlber Ortaylı ve Öznur Yıldırım, saat 14.00’de ise Hasan Ali Toptaş, İlker Başbuğ, Ali Lidar ve Canan Tan olacak. Fuarın son günü 9 Nisan’da da saat 13.00’te Sinan Yağmur, saat 14.00’de Hasan Ali Toptaş, Canan Tan, Abdurrahman Dilipak, saat 15.00’te ise Azra Kohen okurlarıyla buluşacak.