Denizli kuş sayımında Türkiye birincisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli kuş sayımında Türkiye birincisi

Denizli kuş sayımında Türkiye birincisi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2018 Salı - 16:33Güncelleme: 8 Mayıs 2018 Salı - 16:44
Denizli kuş sayımında Türkiye birincisi

Yaban hayatının önemli barınma alanı ve göç yolunda yer alan Denizli, Süleyman Kenan Çüngür liderliğindeki Trakor Ekibi ile kuş sayımında Denizli’yi Türkiye birinciliğine taşıdı. Birinciliğin elde edilmesine Buldan’dan da Sait Yalçın destek verdi.

Sulak alanları, sazlıkları, söğütlükleri, yüksek kesimlerdeki kayalıkları ile flamingodan sumruya, martıdan turnaya birçok kuş türüne ev sahipliği yapan, üreme alanı, göç yolunda ise mola yeri olan Denizli’de 5 Mayıs Dünya Kuş Gözlem Etkinliği kapsamında sayım gerçekleştirildi.

D20haber.com’da Göç Yolundaki Denizli yazı dizisini hazırlayıp, sulak alanlarda yaşanan sorunlar ile azalan kuş türlerine dikkat çeken Süleyman Kenan Çüngür, Trakor Ekibi ile bir günde 250 kilometre yol kat edip 6 ayrı noktada sayım yaptı. Bu sayım sonunda 130 kuş türü ve 4 binden fazla üreyen kuş türü ile geçen yıl beşinci sırada olan Denizli’yi birinci sıraya taşıdılar.

Çüngür ve ekibi, yaptıkları çalışmayla Denizli’nin “Dünya Global Big Day” etkinliğinde ise 465’iyci sırada yer almasını sağladı.

Trakor Ekibi’ne kuş sayımında Buldan’dan da Sait Yalçın destek verdi. Yalçın, Buldan Yayla Gölü’nde 22 türün sayımını gerçekleştirdi.