Denizli Kitap Fuarı’nı 6 günde 180 bin 520 kişi ziyaret etti – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Kitap Fuarı’nı 6 günde 180...

Denizli Kitap Fuarı’nı 6 günde 180 bin 520 kişi ziyaret etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ekim 2021 Perşembe - 14:51Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe - 14:54
Denizli Kitap Fuarı’nı 6 günde 180 bin 520 kişi ziyaret etti

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği kitap fuarını 6 günde 180 bin 520 kişiyi ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 8 Ekim'de açılan ve imza günleri ile söyleşisinin düzenlendiği fuara, çevre illerden de katılım gerçekleşiyor. Özellikle öğrenci gruplarının ve gençlerin fuara yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, yayınevlerinin indirimleri de vatandaşları memnun ediyor.

Kapılarını 17 Ekim'e kadar açık tutacak fuarda 250 yayınevi yer alırken, ilk 6 gündeki ziyaretçi sayısı 180 bin 520 kişi olarak açıklandı. Pandemi tedbirlerinin hassasiyetle uygulandığı fuarın bu hafta sonu konukları ise Barış Murat Yağcı, Fatih Duman, Yusuf Asal, Kübra Kiraz, Sümeyye Demirkan, Köksal Genç, Ekin Siar Baloğlu, Gamze Aydeniz ve Serdar Tuncer ile daha birçok yazar olacak. Fuar her gün 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

ÇEVRE İLLERDEN YOĞUN KATILIM

Aydın'dan fuara katılan Veli Ece, öğrencilerle birlikte fuara 3 günlük bir program düzenlediklerini belirterek, "Üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerimizle 3 gün boyunca burada gezi düzenledik. Güzel bir organizasyon oldu. Öğrencilerimiz de fuardan gayet memnun. Fuarı gayet güzel bulduk. Denizli Büyükşehir Belediyesine böyle bir etkinlik yaptığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Buharkent Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Çobanoğlu ise, "Yaklaşık 190 öğrencimizle buraya geldik. Denizli Kitap Fuarı çok güzel. Tanınmış yayınevleri var. Çocuklarımızın kitaba ulaşmasını sağladıkları için ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bunlar gerçekten çok önemli hizmetler" diye konuştu.

Eylül Aksoy da, fuarı çok beğendiğini, aradığım çoğu yayınları bulduğunu ve birçok kitap aldığını söyledi.

"FUAR HER ZAMANKİ GİBİ ÇOK GÜZEL"

Fuara Denizli'den katılan Begüm Acar da, "Ben kitapları çok seviyorum. Burası her zamanki gibi çok güzel. Her detayıyla çok güzel dizayn edilmiş bir fuar. İstediğimiz her kitabı bulabiliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Orhan Çokgüler de fuarın çok güzel olduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz fuarlara da geliyordum çocuklarımla. Yeni neslin okumaya alışması adına, kitaptan uzak yetişmemesi adına bu gibi faaliyetlerin çok uygun olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Elif Eylül İşcan, "Fuarı çok güzel buldum. Büyükşehir Belediyemize ve katkıları bulunan herkese çok teşekkür ederim. Burada her kitabı bulabiliyorum. Kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okumayı seven herkes buraya gelip kitap alabilir. Hem indirimli, hem istediğimizi bulabiliyoruz ve yazarlarımıza imzalatabiliyoruz" diye konuştu.

ZOLAN: GENÇLERİN YOĞUN KATILIMI BİZİ MUTLU EDİYOR

Zaman zaman fuarı ziyaret ederek kitapseverlerle buluşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, fuarda özellikle gençlerin yoğun katılımını gördüğü için çok büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Fuarın bitimine az bir süre kaldığını anımsatan Zolan, "Milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, sorgulayan, araştıran bir gelecek için kitap fuarımızı çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımız kitapla buluşsun, bu havayı teneffüs etsin istiyoruz. Kültür ve sanat şehri Denizlimize yakışanı yapmaya, güzelliklerini artırmaya devam edeceğiz inşallah" diye konuştu.