Denizli Kitap Fuarı ünlü yazarları konuk etti – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Kitap Fuarı ünlü yazarları konuk...

Denizli Kitap Fuarı ünlü yazarları konuk etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2022 Pazartesi - 15:31Güncelleme: 3 Ekim 2022 Pazartesi - 15:31
Denizli Kitap Fuarı ünlü yazarları konuk etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi 5. Kitap Fuarı, hafta sonunda ünlü yazarları ağırladı.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen kitap fuarı, hafta sonunda Türkiye’nin en başarılı yazarlarını konuk etti. Fuara hafta sonu katılan Bahadır Yenişehirlioğlu, Mete Yarar, Şükrü Erbaş, Işılsu Gültekin,Türker Akıncı, Enver Aysever, Nurullah Genç, Hatice Kübra Tongar, Alişan Kapaklıkaya, Emine Tavuz, Şule Aylamaz, Aslı Arslan, Zekeriya Efiloğlu, Savaş Barkçin, Tuna Kiremitçi ve Sibel Uzun okurlarıyla buluştu.

 

İmza günü ve söyleşilere çok sayıda vatandaş katılırken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da fuar alanını gezdi. vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Zolan, yazarlarla sohbet etti.

Denizlililerin fuara yoğun ilgi göstermesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Zolan, 8 yıl önce fuarı başlatmakla yerinde ve doğru bir iş yaptıklarını dile getirdi. Denizli’nin eğitime önem veren bir şehir olduğunu belirten Zolan, “Gençlerimiz, çocuklarımız, her yaştan insanımız akın akın fuara geliyor. Böyle ilgi görmesinden dolayı çok mutluyuz. Klasik belediyecilik faaliyetlerinin yanında eğitim ve kültür faaliyetlerini de gerçekleştiriyoruz. Değerlerimize sahip çıkmak ve geleceğimizi inşa etmek için eğitime en üst seviyede destek olmamız gerekiyor. Bu fuarda bu anlayış, bu bakış var” dedi.

Konusu Denizli olan 177 eseri Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ile Denizli'nin kültür ve sanat hayatına kazandırdıklarını anımsatan Zolan, Söz uçar yazı kalır. Kitabın kokusu farklıdır. Ayrıca dijital kütüphanemizi de açtık. Vatandaşlarımız dijital kütüphanemize üye olduğunda 25 bin kitaba ücretsiz ulaşabiliyor.Bu da çok kıymetli ama dokunarak okumak, hissetmek daha da kıymetli. Kitap fuarımız hayırlı olsun. Tüm hemşehrilerimizi fuara davet ediyorum. Çocuklarımızı kitapla tanıştırmamız gerekiyor. Beşikten mezara kadar okumaya, eğitime devam" diye konuştu.

Yazarlar ise, organizasyondan ve fuara gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek Zolan'a teşekkür etti.