Denizli Kitap Fuarı açıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Kitap Fuarı açıldı

Denizli Kitap Fuarı açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Eylül 2022 Cuma - 14:18Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma - 14:18
Denizli Kitap Fuarı açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesince bu yıl beşincisi düzenlenen Kitap Fuarı açıldı. Çok sayıda yayınevi ve yazarın katıldığı fuar, 9 Ekim’de sona erecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 5. Kitap Fuarı törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) gerçekleştirilen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yazarlar, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törenin açılışında konuşan Eylül Fuarcılık Koordinatörü Remzi Çayır, 2017 yılında düzenledikleri ilk fuar için endişe ile Denizli’ye geldiğini, ancak fuarın çok başarılı geçtiğini ve organizasyonun bir gelenek haline geldiğini söyleyerek, destek ve katkıları için Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti.

ZOLAN: EĞİTİME, KÜLTÜRE HEP DESTEK VERDİK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’de kitap fuarı düzenlenmemesini büyük bir eksiklik olarak gördüklerini ve bu eksikliği sona erdiklerini ifade etti. Pandemi nedeniyle fuara 2 yıl ara vermek zorunda kalındığını anımsatan Zolan, şunları kaydetti:

"Allah’ımın ilk emri oku. Okumak asırlardır birikmiş olan kültürü, bilgiyi, her türlü detayı öğrenmemizi sağlıyor. Ömrümüzü daha da değerli hale getirmemiz için okumak çok önemli. Gençlerin daha donanımlı hale gelmesi ve ülkenin geleceği açısından bol bol okumaları çok önemli. İnsanın mutlu olması adına da okumak çok kıymetli. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Bilmek için okumak gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime, kültüre her zaman en üst seviyede destek ve önem verdik."

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıl hizmete aldığı dijital kütüphaneye değinen Zolan, 25 bin kitabın olduğu dijital kütüphaneye herkesin ücretsiz üye olup, burada yer alan dijital kitapları okuyabileceğini belirtti.

Zolan, konusu Denizli olan 177 kitabın basımını ücretsiz yaptıklarını, yazarların ortaya koydukları eserleri kente kazandırdıklarını, bu değerlerimiz artık kaybolmayacağını söyledi.

Fuara 200’ün üzerinde yazar geleceğini, 140 yayınevinin de burada olduğunu ifade eden Zolan, “Hiçbir ayrım yapmadan katılmak isteyen herkesi fuarımıza davet ettik. Denizlimizden ve başka illerden de kitap fuarımıza gelenler olacak. Fuarımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesen Zolan ve protokol üyeleri, daha sonra yayınevlerinin stantlarını gezerek, yazarlarla bir süre sohbet etti. 9 Ekim'e kadar açık kalacak fuar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.