Denizli Kent Müzesi çalışmaları başladı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Kent Müzesi çalışmaları başladı

Denizli Kent Müzesi çalışmaları başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2022 Salı - 11:31Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı - 11:59
Denizli Kent Müzesi çalışmaları başladı

Yıkılan Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesinin yerindeki taş binaların da kullanılmasıyla yapılacak Denizli Kent Müzesi için çalışmalara başlandı.

Denizli Kent Müzesi yapım protokolünün 21 Aralık 2021’de imzalanmasının ardından ihaleyi alan firma, Denizli Kent Müzesi projesine stardı verdi. Çevre güvenliği önlemlerinin alınmasının ardından, taş binalar olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi Atölyeleri’nin bulunduğu alanda çalışmalara başlandı. Rostore edilecek binaların eskiyen çatısı yenilenecek.

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün iş birliğiyle gerçekleşecek müze projesinin yapımı 450 günde tamamlanacak. Müze yaklaşık 27 milyon liraya mal olacak.

"HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllardır hayali kurulan kent müzesinin Denizli turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ve tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir rol oynayacağını belirtti. Zolan, şunları söyledi:

"Denizlimiz, başta Pamukkalemiz olmak üzere termal sularımız, kayak merkezimiz, 19 antik kentimiz ve adını sayamayacağımız birçok doğal, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip. Denizlimizi turizm sektöründe daha da ileri noktalara götürmek, şehrimizin değerlerini yarınlarımıza ulaştırmak ve Denizlimizin güzelliğine güzellik katmak için hepimizin hayali olan kent müzesi inşasına söz verdiğimiz gibi başladık. Çok şükür söz verdik, yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

DENİZLİ KENT MÜZESİ

2 bin 570 metrekare kapalı alana sahip olacak Denizli Kent Müzesi’nde Cumhuriyet döneminden Osmanlı'ya, Denizli'nin mutfak kültüründen Denizli efelerine kadar birçok değer yer alacak. Hane kültürü canlandırma odaları, Denizli mutfak kültürü, Milli Mücadelede Denizli, Denizli'nin ileri gelenleri, Denizli'nin ilkeleri, Denizli tarihi, Atatürk'ün büyük Ege gezisi, Geç Osmanlı - Erken Cumhuriyet döneminde bölgede tarım, sanayi, ekonomi ve sosyal hayat, Denizli efeleri, Denizli el sanatları, Osmanlı'dan günümüze dokuma, kumaşçı dükkanı, geçmişten günümüze Denizli’nin geleneksel zanaatları, ticari hayat, Denizli evleri, Denizli mimarisi ve Denizli'nin simgeleri müzede sergilenecek.