Denizli Kayak Merkezi’nde acil durum eylem planları güncellendi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Kayak Merkezi’nde acil durum eylem...

Denizli Kayak Merkezi’nde acil durum eylem planları güncellendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2022 Pazartesi - 11:36Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi - 12:48
Denizli Kayak Merkezi’nde acil durum eylem planları güncellendi

Denizli Kayak Merkezi’nde, başta çığ tehlikesi olmak üzere, görülebilecek olumsuzluklara karşı acil eylem planları güncellendi.

Denizli Kayak Merkezi’nde olası olumsuzluklara karşı Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Denizli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) tarafından bölgede yaşanabilecek çığ gibi olumsuzluklara karşı acil durum eylem planı güncelleme çalışması yapıldı. Ekipler, Denizli Kayak Merkezi’nde kar yağışı kaynaklı olabilecek olumsuzlara karşı hazırlık safhalarının incelenmesi, çığ riski noktalarının belirlenmesi, çığ felaketi anında ve sonrasında yapılacak çalışmaların gözlenmesi, arama kurtarma ekiplerinin karda kurtarma düzeylerinin belirlenmesi ve geliştirilmesi gibi çalışmaları yerinde inceleyerek olası bir çığ felaketine karşı hazırladığı acil durum eylem planlarını güncelledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü olasılığı düşünerek afet eylem planı hazırladıklarını kaydetti. Başlı, “Denizli Kayak Merkezi’nde herhangi bir çığ ihtimaline karşı Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, AFAD ve JAK ekipleri ile beraber keşif çalışmaları yaptık. Burada kar sondajı şeklinde örnekler alacağız daha sonra arazi taramasıyla beraber acil durum eylem planlarımızı tekrar güncelleyeceğiz. Olmasını istemeyiz ama olması durumunda ekiplerimiz en hazır şekilde burada mahsur kalan veya afete maruz kalan vatandaşlarımıza en hızlı şekilde müdahalemizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.