Denizli horozunun futbol aşkı şaşkına çeviriyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli horozunun futbol aşkı şaşkına çeviriyor

Denizli horozunun futbol aşkı şaşkına çeviriyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Temmuz 2020 Pazar - 12:24Güncelleme: 26 Temmuz 2020 Pazar - 12:24
Denizli horozunun futbol aşkı şaşkına çeviriyor

Denizli’den götürdüğü yumurtalardan çıkan horozlara gözü gibi bakan Mehmet Demir, onlara topla oynamayı öğretti. Maradona, Taffarel ve Şampiyon ismi verilen horozların topla oynamaları görenleri şaşkına çeviriyor.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde oturan Mehmet Demir, Denizli horozlarına olan tutkusundan dolayı Denizli’den yumurtalar götürdü. Yumurtadan çıkan horozlara Maradona, Tafferel ve Şampiyon ismini verdi. Onların topla oynama isteğini fark etmesiyle bahçeye bırakılan topun zamanla horozların oyuncağı haline geldiğini söyledi.

Aile arasında top oynarken horozların topa ilgisini fark ettiklerini belirten Demir, "Ailecek bahçemizde oturuyorduk 'yakan top oynayalım' dedik. Top Maradona’ya gelince değişik hareketler yapmaya başladı. Daha sonra ben topu üzerine attım ve topa havada vurdu. Sonra buraya her geldiğimizde Maradona ile top oynadık. Diğer horozların da dikkatini çekti. Onlar da oynamaya başladı. Çektiğim videoları sosyal medyada paylaştım ve dikkat çekti, ilgi odağı oldu. Kendisi 1 yaşında ve yumurtası Denizli’den geldi. Boynu kel olan Denizli horozu, topla oynamayı çok seviyor" dedi.

Zengin iş adamlarının ve yakın çevresinden özellikle Maradona’yı satın almak isteyenler olduğunu anlatan Demir, "O, ailemizin maskotu, satmıyoruz. Onun kardeşleri var, toplam 3 horoz var. Hepsi top oynamayı öğrendi" diye konuştu. (İHA)