Denizli havacılıkta 2 organizasyona ev sahipliği yapıyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli havacılıkta 2 organizasyona ev sahipliği...

Denizli havacılıkta 2 organizasyona ev sahipliği yapıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ağustos 2017 Cumartesi - 13:56Güncelleme: 12 Ağustos 2017 Cumartesi - 13:56
Denizli havacılıkta 2 organizasyona ev sahipliği yapıyor

Denizli’nin Çameli İlçesi, havacılıkta 2 önemli organizasyona ev sahipliği yapıyor. İlçede Ulusal düzeyde düzenlenen yelken kanat uçuşları gerçekleştirildi. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek Uluslararası Yamaç Paraşütü Yarışması ise 14 Ağustos’ta start alacak.

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası başladı. Yaylacı Dağı’nda 10 dolayında sporcunun katıldığı yarışmalar, deneme uçuşlarının ardından başladı.

60’IN ÜZERİNDE KATILIM BEKLENİYOR

Çameli’nin ev sahipliği yapacağı 2’nci organizasyon Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası ise 14-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Şampiyonaya Türkiye, Rusya, Ukrayna ve İran’dan katılım bekleniyor. Şampiyonaya ön kayıtların devam ettiği ve 60’ın üzerinde sporcu katılımının beklendiği bildirildi.

ARSLAN: MİSAFİRLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Yaylacık Dağı pist alanının marka olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile birlikte organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz Mükemmel bir hava ve atmosfer var. Buradaki pist dünyadaki ender pistlerinden biridir. Gelecek sezonda yeni mesire alanında yeni tesisler kurup sporcuları ve gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

ÖZAYDIN: ÇAMELİ HAVA SPORLARINDA ÖNEMLİ MERKEZ

Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ie, Yaylacık Dağı’nın hava sporları açısından çok önemli bir merkez haline geldiğine dikkati çekerek, ilçenin hava sporlarında daha nitelikli olması ve Yaylacık Dağı’nı marka yapmak için çalışacaklarını söyledi.

YILDIRIM: ÇAMELİ ÇOK ELVERİŞLİ

Yarışma direktörü Bayezit Yıldırım da, Yaylacık Dağı'nın yamaç paraşütü ve yelken kanat sporları için son derece elverişli konuma sahip olduğunu vurgulayarak, burada daha önce düzenlenen organizasyonların başarıyla sonuçlandığını anımsattı.