Denizli dağlarını keşfe çıktılar – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli dağlarını keşfe çıktılar

Denizli dağlarını keşfe çıktılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mayıs 2017 Salı - 12:27Güncelleme: 9 Mayıs 2017 Salı - 12:27
Denizli dağlarını keşfe çıktılar

PAKDOS tarafından, Denizli ve dağlarını tanıtım amacıyla yürüyüş ve Karababa zirvesine tırmanış düzenlendi. Çeşitli illerden 110 katılımcı ile gerçekleşen etkinliği sonunda Karababa’nın zirvesine Türk bayrağı dikildi.

PAKDOS, Denizli ve dağlarının tanıtımı için 1. Ulusal Karababa Tırmanış Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Türkiye'nin farklı illerinden dağcılar katıldı. Etkinlik öncesi 110 katılımcı, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndan Denizli Valiliğine kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Denizli dağlarını keşfe çıktılar

Daha sonra Karababa zirvesine tırmanış için harekete geçildi. Orman Deresi’ndeki kampın ardından pazar günü sabaha karşı saat 05.00’te tırmanış başladı. 65 dağcının katıldığı etkinlikte dağcılar, zorlu bir etabın ardından 2 bin 308 metrelik zirveye ulaştı. Katılımcılar, tırmanışın sonunda zirveye Türk bayrağı dikti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 1. Ulusal Karababa Tırmanış Etkinliği için bazı ihtiyaçların karşılanmasını sağladı ve yemek dağıtımı yaptı.

Denizli dağlarını keşfe çıktılar

PAKDOS 2. Başkanı Ali Fuat Avcıbaşı ve sayman Bülent Aydın, ilkini gerçekleştirdikleri etkinliğin diğer illerdeki dağcıların da ilgisini çektiğini, Denizli ve dağlarını tanıtmak üzere etkinliği önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini belirtti.

Denizli dağlarını keşfe çıktılar