Çardak Havalimanı ne zaman açılacak? – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çardak Havalimanı ne zaman açılacak?

Çardak Havalimanı ne zaman açılacak?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2020 Pazartesi - 10:55Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi - 11:13
Çardak Havalimanı ne zaman açılacak?

Denizli’den İstanbul’a yapılan uçak seferleri ile uluslararası uçuşların gerçekleştiği Çardak Havalimanı’nı ne zaman açılacak? Bu soru yayımlanan “Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi” ile yanıt buldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, dünya çapında etkili olan COVID-19 Pandemisinin havaalanlarında yayılımını önlemek amacıyla “Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi” yayımlandı.

Genelgeyle; havayolu taşımacılığında yaşanabilecek yeni vakaların azaltılması, bulaş riskinin ortadan kaldırılması, havaalanı işletmecilerinin gerekli tedbirleri almasının sağlanması ve havayolu taşımacılığı ile seyahat edecekler ile bu sektörde hizmet veren çalışanlarının sağlıklarının korunması amaçlanıyor. Genelgede belirlenmiş gereklilikleri sağlayan havaalanlarına, yapılacak olan denetim ve yerinde incelemeler sonucunda Pandemi Sertifikası verilecek.

SERTİFİKA KOŞULLARI

Sertifikasyon sürecinde “yolcu sağlığı ve güvenliği, çalışan sağlığı ve güvenliği, tesislerde alınan ilave önlemler, kamuoyu bilgilendirmeleri ve iletişim, kara tarafı operasyonları, hava tarafı operasyonları, paydaşların sorumlulukları, risk analizi ve tedbirlerin gözden geçirilmesi” olarak belirlenen başlıklar altında değerlendirmeler yapılacak.

BUNLARI GEÇEN SERTİFİKA ALACAK

Bu başlıklarla yapılan değerlendirmeler sonucunda Çardak Havalimanı’nın İstanbul ve uluslararası uçuşlara açılış tarihi belli olacak. Sertifikayla ilgili başvurunun yapıldığı ve değerlendirme sürecinin başladığı öğrenildi. Şu ana kadar İstanbul, Sabiha Gökçen, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon havalimanlarına sertifika verildi.