Denizli Cam Bienali’ne ‘yılın en iyi tematik etkinliği’ ödülü – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Cam Bienali’ne ‘yılın en iyi...

Denizli Cam Bienali’ne ‘yılın en iyi tematik etkinliği’ ödülü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2022 Pazartesi - 10:50Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi - 14:17
Denizli Cam Bienali’ne ‘yılın en iyi tematik etkinliği’ ödülü

AK Parti Yerel Yönetimler ile Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlıkları tarafından düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi’nde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Cam Bienali ile Yılın En İyi Tematik Etkinlik Ödülünün sahibi oldu.

Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi, Ankara’da yapıldı. Etkinliğe AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şen ve Hamza Dağ, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile beraber 200 dolayında belediye başkanı, idareci ve davetli katıldı.

BİENALE ÖDÜL

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan Uluslararası Denizli Cam Bienali ile “Yılın En İyi Tematik Etkinlik Ödülüne” layık görüldü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ödülü, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ileHamza Dağ'ın elinden aldı. Denizli’ye yakışır kültür ve sanat faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini söyleyen Zolan, şöyle konuştu:

“KÜLTÜR, SANAT ŞEHRİ DENİZLİ”

“Büyükşehir Belediyesi olarak çok şükür hem şehrimizin değerlerine sahip çıkıyoruz hem de kültür ve sanatla şehrimizi iç içe tutarak o mutluluğu, huzuru hep beraber sağlıyoruz. Kültür, sanat şehri Denizli anlayışı ile yapılan çalışmalarımızın bir nişanesi olarak bu ödülü şehrimiz adına almış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadık.”

DENİZLİ CAM BİENALİ

İlki 2011’de düzenlenen Uluslararası Denizli Cam Bianeli geçtiğimiz yıl kapılarını altıncı kez açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğinde düzenlenen bienale İtalya, Amerika, Kanada, Mısır ve İsviçre'den cam sanatçıları ile birlikte Türkiye’nin pek çok şehrinden de cam sanatçıları katılmıştı. Bienal, konferans, panel, canlı cam gösterileri, cam sergileri ve cam kıyafet defilesi ile gündem olmuştu.