Büyükşehirin kurslarında 91 bin 970 kişi spor yaptı – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirin kurslarında 91 bin 970 kişi...

Büyükşehirin kurslarında 91 bin 970 kişi spor yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ocak 2024 Çarşamba - 10:35Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba - 10:36
Büyükşehirin kurslarında 91 bin 970 kişi spor yaptı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılında 23 farklı branşta açılan spor kurslarına 91 bin 970 kişi katılırken, Denizlili sporcular da ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı sonuçlar elde etti.

Sporu herkese ulaştırma amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesince 2023 yılında atletizm, badminton, bale, basketbol, buz pateni, jimnastik, çocuk zumbası, güreş, judo, karate, kayak,masa tenisi, nefes egzersizleri,okçuluk, pilates, satranç, step aerobik, tekvando,tenis, voleybol, yoga, yüzme ve zumba branşlarında ücrtesiz kurslar verildi.

EN ÇOK PİLATES, ZUMBA VE YOGA İLGİ GÖRDÜ

“Denizli'de spor yapmayan kimse kalmayacak” sloganı ile yıl boyunca verilen kurslara 91 bin 970 kişi eğitim aldı. Spor kursları özellikle çocuk, kadın ve gençler tarafından ilgi görürken, en çok tercih edilen kurslar sırasıyla yüzme, pilates, zumba ve yoga branşları oldu.

 

SPORCULARDAN BAŞARILI SONUÇLAR

Öte yandan kurslarda keşfedilerek Denizli Büyükşehir Belediyespor’un lisanslı sporcusu olan sporcular da 2023 yılında katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı sonuçlar elde etti. Spor Toto Süper Lig 2022’yi ikincilikle tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyespor Kadın Judo Takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı. Downsendromlu sporcu Hacer Nur Altınokyüzmede Türkiye 2’ncisi,İbrahim Burhan 200 m. kurbağalama stilinde ve Mehmet Sarhanlı 50 m. sırt üstü, 100 m. sırt üstü ve 200 m. sırt üstünde Türkiye Şampiyonu oldu. Triatlonda Azra Selin Sert 100. Yıl Bölgesel Lig Türkiye Finali’nde Türkiye Şampiyonu, Ekin Kovan ise Türkiye 2’ncisi oldu. 2024 Paralimpik Oyunları Sporcu Havuzu Seçme Yarışmasına katılan okçu Abdullah Yorulmaz Türkiye 2’ncisi oldu.

YÜZMEDE BÜYÜK BAŞARI

Görme Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda yüzme takımı sporcusu Elfin Pehlivan ile Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası’na katılan Dilan Çam Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya aldı. Açık Su Yüzme Yarışları’nda Deniz Kılınçve Eymen Utku Çavdar kendi kategorilerinde Ulusal Açık Su Türkiye Şampiyonu oldu. 10 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Bölge Şampiyonası’na katılan Yüzme Bayrak Takımı tüm yarışlarda bölge şampiyonu olarak adını yazdırdı. Gençler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Reyhan Oğuz ile 2023 Para Okçuluk Federasyon Kupası’na katılan Abdullah Yorulmaz Türkiye 2’ncisi oldu. Deniz Kılınç ise Türkiye Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Yıldız, Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda 200 m, 400 m, 800 m ve 1500 m. serbest stillerde Türkiye Şampiyonu oldu.

“DENİZLİMİZİ KÜLTÜR, SPOR VE SANATLA BULUŞTURUYORUZ"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sadece çocukların değil gençlerin ve yetişkinlerin de yararlanabildiği 23 ayrı branşta ücretsiz spor kursu hizmeti verdiklerini söyledi. Herkes istediği alanda spor yapması için çalıştıklarını dile getiren Zolan, "Spor hayatın ta kendisidir. Spor disiplin, ekip ruhu, sağlık ve mutluluk demektir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak insanımızın daha sağlıklı ve mutlu olması için imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Spor kurslarımızdan yetişen başarılı sporcularımızı görmek de bizleri oldukça mutlu ediyor” dedi.