Büyükşehirden Macar fiği tohumu desteği – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden Macar fiği tohumu desteği

Büyükşehirden Macar fiği tohumu desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2023 Salı - 11:13Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı - 11:14
Büyükşehirden Macar fiği tohumu desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile üreticilere Macar fiği tohumu dağıtımı başladı.

Yem bitkisi ekim ve üretim miktarını artırıp hayvanların daha kaliteli ve maliyetli kaba yem ihtiyaçlarını karşılamak, bununla birlikte et ve süt üretim miktarını, kalitesini artırmak amacıyla başlatılan yüzde 50 hibeli Macar fiği tohumu dağıtımı projesi devam ediyor. 17 ilçede 1.460 üreticiye toplamda 146 tonluk Macar fiği tohumu dağıtımı yapılacağı bildirilirken, tohum dağıtımına Tavas ilçesinde başlandı.

Tavas Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, mahalle muhtarları, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çınar törenin açılış konuşmasında Tavas’ın çok verimli toprakları bulunduğunu, tarım ve hayvancılıkta önemli bir ilçe olduğunu belirterek, “Tarıma, hayvancılığa verdiği desteklerden dolayı Sayın Başkanımız Osman Zolan’a yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

ZOLAN’A TEŞEKKÜR

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ise, “Tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum. Bizler gece gündüz Tavas Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemizle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Tavas Kaymakamı Köksal da yaklaşık 2 yıldır ilçede görev yaptığını hatırlatarak, bu süreçte Büyükşehir ve Tavas Belediyesi ile Tarım Müdürlüğünün tarım ve hayvancılığa ne kadar önem verdiğinin şahidi olduğunu belirtti.

“TAHIL KORİDORU KAPATILDIĞINDA SIKINTI YAŞANIYOR”

“Denizli, parmakla gösterilen bir il haline geldi” diyen Zolan, “Altyapısıyla, üstyapısıyla, spor tesisleriyle, parklarıyla hem ilçelerimiz hem de şehir merkezimiz çok güzel noktaya geldi” dedi. Büyükşehir olduktan sonra Denizli’nin tamamına hizmet etmeye başladıklarını kaydeden Zolan, “Her ilçemize, her mahallemize ne yapılması gerekiyorsa en üst seviyede hizmet ederek yolumuza devam ediyoruz. Tabii bu yürüyüşte en kıymetlisi gıda, yani çiftçi kardeşlerimiz, üreten kardeşlerimiz. Sizler bizim başımızın tacısınız. Eğer üretim yoksa hayatın devamı çok zor. İşte Ukrayna-Rusya Savaşı’nda tahıl koridoru kapatıldığında birçok sıkıntı yaşanıyor, açıldığında dünya rahatlıyor” diye konuştu. Tavas ilçesinin Garip Köyü’nde dünyaya geldiğini ve üretmenin ne olduğunu bildiğini anlatan Zolan, “Burada sabah ayazında tütün kırmaya gittiğimde o soğuğu biliriz. Güneşin altında arpa tozunu yemesini biliriz. Sert tarlada nohut yorarken elimizin parçalandığını da biliriz. Üretmek çok zor, zahmetli ama çok kutsaldır” dedi.

“HAYVANCILIKTA MALİYETLERİ AŞAĞIYA ÇEKMEYİ PLANLIYORUZ”

Macar fiği tohumu desteğiyle hayvancılıkta maliyetlerini aşağıya çekmeyi hedeflediklerini dile getiren Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz doğduğumuz yeri, geçtiğimiz yolları unutmayız. Üretim yapan kardeşlerimiz, sizleri de hiçbir zaman unutmadık ve işinizi kolaylaştırmak için gayret ediyoruz. Sonuçta biz milletin emanetçisiyiz, biz sizlerin desteğiyle bu göreve geldik. Bugün Macar fiği destek projesi ile bin 460 üreticimizin 14 bin 600 dekarda üreteceği 146 bin kilogram tohum desteği veriyoruz. Bereketli olur inşallah. Bu ürünlerle hayvancılıkta maliyetlerinizi aşağı çekmeyi ve kaba yem ihtiyacınızı kendinizin en üst seviyede karşılamanızı arzu ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak lisanslı depoculuk tesisi, flake tesisi, damızlık koyun ve keçi gibi 50’den fazla projeyle çiftçi ve üreticiye destek veriyoruz. Ürettiğimiz zaman güçlüyüz. Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz ve kendi gıda ağımızı karşıladığımız zamanda da inşallah yarınımız bugünden daha güzel olacak.”