Büyükşehirden lise öğrencilerine kent gezisi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden lise öğrencilerine kent gezisi

Büyükşehirden lise öğrencilerine kent gezisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ekim 2023 Perşembe - 11:32Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe - 13:38
Büyükşehirden lise öğrencilerine kent gezisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Büyükşehir’le Geziyorum” projesi devam ediyor. Proje kapsamında 11 ve 12. sınıf öğrencileri Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti’ni gezdi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının geçen yıl düzenlediği Tam Bana Göre Gençlik Festivali’nde Genç Belediye” ödülünü alan "Büyükşehir’le Geziyorum" projesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da sürüyor.

Proje ile birlikte 12. sınıf öğrencileri Denizli’nin doğal ve kültürel değerleri ile Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı yatırımları inceliyor. Öğrenciler, Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti’ni ziyaret ederken, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın muhteşem manzarası ve doğası ile buluşuyor.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni de gezen gençler, planetaryumda (gezegen evi) uzayın derinliklerini izleyip, gök cisimleri hakkında temel bilgiler alıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan “Söz Sende” adlı oyunu izleyen öğrenciler, daha sonra Başkan Osman Zolan ile bir araya geliyor.

“BAŞARININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL STRES VE TELAŞ”

Davetlerini kabul ederek projeye katılan öğrencilere teşekkür eden Zolan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz, arkadaşlarınızla birlikte yoğun ders ve sınav stresinden bir nebze de olsa uzaklaşıp nefes alın, farklı bir ortama gidin, dinlenin, gezin ve güzel bir gün geçirin istedik. Tabi bunları yaparken de şehrimizi tanıyıp, değerlerini yerinde görmeniz için bir proje gerçekleştirdik. Projemiz çok şükür bugüne kadar güzel bir şekilde devam etti. Başarının önündeki en büyük engel stres ve telaş. Tabi bunları söylerken de rehavete kapılmamak gerekir. Bugüne kadar yoğun bir şekilde çalıştınız, 11 yıldır eğitim alıyorsunuz, inşallah son sene de başarıya kavuşacaksınız. Allahım gönlünüzdekini nasip etsin, yolunuzu açık eylesin.”

Gençlerle bir süre sohbet ederek tecrübelerini anlatan Başkan Osman Zolan, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.