Büyükşehirden küçükbaş hayvan yıkama aracı desteği – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden küçükbaş hayvan yıkama aracı desteği

Büyükşehirden küçükbaş hayvan yıkama aracı desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 12:37Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 12:38
Büyükşehirden küçükbaş hayvan yıkama aracı desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesince, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik yıkama aracı desteğinde bulunuldu.

Tarım ve hayvancılığa yönelik projelerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen küçükbaş hayvan yıkama aracı, Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne teslim edildi.

Yeşilyayla Mahallesi’nde düzenlenen teslim programına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir, davetliler, küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlar katıldı. Bir süre aracı inceleyen Zolan, burada koyunları yıkama çalışmasına katıldı.

Kaliteli ve verimli üretim için tarım ve hayvancılığa en üst seviyede destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Zolan, “Ürettiğimiz zaman güçlüyüz, ürettiğimiz zaman ayakta kalırız. Bu noktada gerek çiftçilerimize gerekse hayvan yetiştiricilerimize destek olmak amacıyla birçok proje gerçekleştirdik” dedi.

Küçükbaş hayvan yıkıma aracının yetiştiricilere emek ve zamandan tasarruf sağlayarak, daha kazançlı üretim yapmalarını olanak sağlayacağını, hayvanlarda hastalıkların artmasını önleyerek zararlılarla mücadeleyi de kolaylaştıracağını kaydeden Zolan, “Tarım ve hayvancılıkta destek projelerimize inşallah devam edeceğiz. Üreten insanlarımıza destek olmayı sürdüreceğiz. Onlar ürettiği zaman bizler de mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.