Büyükşehirden Kazıkbeli Savaşı için anma programı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden Kazıkbeli Savaşı için anma programı

Büyükşehirden Kazıkbeli Savaşı için anma programı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2024 Pazartesi - 16:11Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi - 16:12
Büyükşehirden Kazıkbeli Savaşı için anma programı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan ve 876 yıl önce Denizli’de yaşanan Kazıkbeli Savaşı’nın yıldönümünü dolayısıyla anma programı düzenledi. 7-8 Ocak 1148’de Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlı ordusuna karşı Denizli’de kazanılan tarihi zaferin anma programı Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda yapıldı. KAZIKBELİ SAVAŞ KALINTILARI SERGİSİ Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı […]

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan ve 876 yıl önce Denizli’de yaşanan Kazıkbeli Savaşı’nın yıldönümünü dolayısıyla anma programı düzenledi. 7-8 Ocak 1148’de Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlı ordusuna karşı Denizli’de kazanılan tarihi zaferin anma programı Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda yapıldı.

KAZIKBELİ SAVAŞ KALINTILARI SERGİSİ

Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, gaziler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın çaldığı kahramanlık marşları eşliğinde şehitler için düzenlenen saygı yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Program kapsamında Türk Ocağı Denizli Şube Başkanı Prof Dr Turgut Tok, Kazıkbeli Savaşı ile ilgili bir sunum gerçekleştirirken, Kazıkbeli Savaş Kalıntıları Sergisi de beğeniye sunuldu.

 

ZAFERİN ÖNEMİNE VURGU

876 yıllık zaferin önemine vurgu yapan Zolan, Haçlı ordularının Türkleri Anadolu’dan atarak Şam ve Halep üzerinden Kudüs’e ulaşmayı hayal ettiklerine değindi. Zolan, “Ecdadımız, bu hayali boşa çıkarmak için vatanına ve bayrağına en güçlü şekilde sahip çıkmıştır. Ecdadımızın şanlı mücadelesiyle bugün Türk milleti bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyor. Kazıkbeli Savaşını unutmamız mümkün değil. Biz istiyoruz ki bu tarihi zafer ve bu topraklar için canını veren şehitlerimiz hiç unutulmasın. Çünkü şehitlerimiz unutursak ölürler” dedi.

“BİR ÜLKENİN GÜCÜ BİRLİK İLE BERABERLİKTİR”

Bir ülkenin gücünün birlik ve beraberlikten geldiğini kaydeden Zolan, “Bir ülkenin gücü, birlik ile beraberliğidir. Bu olmadığı zaman kadın, çocuk, bebek demeden katlediliyor. İnşallah bayrağımız ilelebet dalgalanacak, vatanımız sapasağlam ayakta kalacak” diye konuştu.

KAZIKBELİ VE MİRYOKEFALON SAVAŞLARI İLE 15 MAYIS

Denizli’de yaşanan Kazıkbeli ve Miryokefalon Savaşları ile 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü’nün önemini vurgulayan Zolan şunları söyledi:

“Bu soğuk günde ecdadımızı anmak için fedakârlık gösteren başta gençlerimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmeye, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaya Allah’ım bizlere nasip etsin.”