Denizli Büyükşehirden evde kalanlara online fizyoterapi hizmeti – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehirden evde kalanlara online fizyoterapi...

Denizli Büyükşehirden evde kalanlara online fizyoterapi hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2020 Çarşamba - 13:20Güncelleme: 15 Nisan 2020 Çarşamba - 15:27
Denizli Büyükşehirden evde kalanlara online fizyoterapi hizmeti

Denizli Büyükşehir Belediyesi, coronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında evinde kalan vatandaşlar için online fizyoterapi hizmeti başlattı. Fizyoterapi uygulamaları Denizli Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yayımlanıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, coronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalan vatandaşların daha verimli ve kaliteli zaman geçirmesi için "Evde Kal Evde Spor Var" sloganıyla başlattığı online spor hizmetine ilave olarak online fizyoterapi hizmeti de sunuyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen pilates eğitimleriyle birlikte, fizyoterapi uygulamalarının da video çekimleri yapılarak yayınlanıyor.

Fizyoterapist Fatma Nur İpeker tarafından verilen terapi Karahasanlı Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilirken, hastalık çeşitlerine göre de çekilen fizyoterapi videoları Denizli Büyükşehir Belediyesinin youtube ve sosyal medya hesaplarından (facebook, twitter ve instagram) paylaşılıyor.

HASTALIK ÇEŞİTLERİNE UYGUN YAYINLAR DA YAPILIYOR

Fizyoterapi uygulamalarının coronavirüs tedbirleri kapsamında evinde kalan vatandaşların daha sağlıklı, verimli ve kaliteli zaman geçirmelerinde önemli rol oynayacağını ifade eden Fizyoterapist Fatma Nur İpeker, bunun yanında söz konusu çalışmanın fizyoterapi tedavileri yarıda kalan vatandaşlar için de olduğunu söyledi.

Çalışmayla hastalık çeşitlerine uygun programlar da oluşturduklarını belirten Peker, her hasta grubuna uygun ayrı ayrı videolar çektiklerini belirtti. İpeker, "Burada temel olarak normalde yaptığımız terapiyi, rehabilitasyon programlarını ev düzeyine gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kalp, tansiyon, koah hastaları, kronik akciğer rahatsızlığı olanlar, yaşlı gruplarının evlerinde yapabilecekleri, gebelerimiz, çocuklarımız, kanser hastalarımız, bel boyun ağrısı olanlar ve fibromiyarji hastaları için ayrı ayrı videolar çekiyoruz" dedi.

"EVDE KALALIM, SAĞLIKLI KALALIM"

Evde kalanlara, aktif ve kendi bedenleri izin verdiği ölçüde hareketli kalmalarını öneren Fizyoterapist Fatma Nur İpeker, "Denizli Büyükşehir Belediyesi bizlerin evde kalmaları için çok güzel bir program başlattı. 'Hepimiz evde kalalım, aktif ve sağlıklı kalalım' sloganıyla hareket ediyoruz. Bol bol solunum egzersizleri yapalım. Herkesin kendine uygun egzersizler yapmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın vücutlarını zorlamadan kendi kapasitelerinde egzersiz yapmalarını öneriyoruz" diye konuştu.