Büyükşehirden engelli kedileri sahiplendirme projesi – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden engelli kedileri sahiplendirme projesi

Büyükşehirden engelli kedileri sahiplendirme projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Kasım 2023 Salı - 10:05Güncelleme: 28 Kasım 2023 Salı - 10:05
Büyükşehirden engelli kedileri sahiplendirme projesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile tedavileri tamamlanan engelli kediler sahiplendiriliyor.

5 yıl önce hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi’nde birçok sokak hayvanı sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşuyor. “Satın alma sahiplen” sloganıyla Türkiye’nin dört bir yanından hayvan severlerin sahiplenme talebine yanıt veren merkez, engelli can dostlara da umut oluyor. Son olarak tesiste sağ arka ayağı operasyonla kesilen kedi tedavi ve bakımlarının ardından, Ankara’da yaşayan Emel Özoduncu tarafından sahiplenildi.

 

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Bilge Coşkan da, tesiste tek gözünü kaybetmiş tedavisi ve bakımı tamamlanmış bir kediyi sahiplendi. Coşkan, “Sadece hayvanların değil, bizim de onlara ihtiyacımız var. Engelli can dostları sahiplenmek ve öncelik vermek çok mutluluk verici, bu imkanı bizlere sunan Denizli Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PAÜ Hayat 21 ve Denizli HAYTAP Temsilcisi Emre Karaca da, Denizli Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanları adına Pamukkale Üniversitesi ile birlikte ortak işbirlikleri yaptığını ve bu anlamda kendilerinin de bu çalışmaların daha da kitleselleşmesi adına destek olduklarını söyledi. Tesiste yapılan çalışmalar için teşekkür etti.

“Satın alma sahiplen” sloganıyla sahiplendirdiği can dostların bakım, tedavi ve kısırlaştırılma işlemlerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden gönüllü yerel hayvan görevlisi Fatma Kütük Baskın, “Engelli bir kedimizin sosyal medyada sahiplenilmesi için paylaşım yaptım. Çok ses getirdi, Türkiye’nin her yerinden talep oldu. Kedimiz Ankara’ya gidecek. Önümüzdeki günlerde İzmir ve İstanbul’a gidecek engelli can dostlarımız var. Tüm hayvanseverleri bu örnek tesise gelmeyi, can dostlarımıza sevgilerini sunarak sahiplenmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, yerel hayvan koruma görevlileri ve PAÜ öğrencileri ile birlikte can dostları sahiplendirme çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. Engelli kedilerin sahiplendirilmesi projesiyle ilk olarak Ankara’da bir vatandaşa, kent merkezinde yaşayan iki hayvansever ailenin de engelli iki kediyi sahiplendiklerini ifade eden Alkaya, “Cumartesi ve Pazar günleri de tesisimiz açık, tüm dostlarımızı buraya bekliyoruz” dedi.

“SATIN ALMA SAHİPLEN”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesiste can dostların bakım ve tedavilerini yaparak, daha rahat yaşamaları için birçok imkan sağladıklarını söyledi. Hayata geçirdikleri engelli kedileri sahiplendirme projesi ile engelli can dostlara da umut olduklarını vurgulayan Zolan, "Bu dünya sadece insanlara ait değil, onlar bizim can dostlarımız. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlarımızı can dostlarımız için seferber ediyoruz. Misafir ettiğimiz can dostlarımızın kalıcı bir sıcak yuvaya sahip olması bizim için çok önemli. Bu nedenle ‘satın alma sahiplen’ diyoruz. İmkanı olan vatandaşlarımızı başta engelli kedilerimiz olmak üzere can dostlarımıza sıcak bir yuva açmaya davet ediyorum" diye konuştu.