Büyükşehirden doluda zarar gören çiftçilere zirai ilaç desteği – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden doluda zarar gören çiftçilere zirai...

Büyükşehirden doluda zarar gören çiftçilere zirai ilaç desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2022 Perşembe - 11:43Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe - 11:44
Büyükşehirden doluda zarar gören çiftçilere zirai ilaç desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesince, dolu yağışından etkilenen 9 ilçedeki çiftçilere yönelik destek amacıyla zirai ilaç dağıtımına başlandı. Çalışmayla bağ ve meyvelerdeki dolu yaralanmalarından kaynaklı hastalıkların oluşumu ve verim kaybının önlenmesi hedefleniyor.

Kentte 1-5 Haziran tarihleri arasında etkili olan dolu yağışında Acıpayam, Bekilli, Çal, Çameli, Çivril, Honaz, Kale, Pamukkale ve Tavas ilçelerinde bulunan bağ ve meyve bahçelerinde hasar meydana gelmişti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin incelemeleri sonucunda bin 132 üreticinin bağ, elma, kiraz, ceviz ve zeytin bahçelerinde dolu zararı meydana geldiği tespit edildi.

 

VERİM KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR

Meydana gelen yaralanmaların bakteriyel ve fungal hastalık etmenlerine yol açabileceğinin belirlenmesi üzerine söz konusu hastalıkları önleyerek, meyve yaralarının kapanmasını sağlamak ve sonraki üretim sezonlarında da verimin düşmesine engel olmak amacıyla ilaçlama yapılması gerektiği ifade edildi.

DAĞITIMA BAŞLANDI

Denizli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunan çiftçilere verilecek zirai ilaçların temin edilerek Büyükşehir tarafından dağıtımına başlandığı kaydedildi. İlaçları alan üreticilerin bağ ve meyve bahçelerinde uygulamaya başladığı belirtildi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN MUTLU OLMASI BİZİ MEMNUN EDECEKTİR”

Zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çiftçilerin hasarını en aza indirgemek için hemen bir destek programı başlattıklarını söyledi. Zolan, “Üreticimize verdiğimiz bu destekler inşallah zararları minimuma inecek ve gelecek yıllarda da ürün veriminin düşmesi engellenecek” dedi. 2014 yılında büyükşehir statüsüne kavuşmalarıyla birlikte üreticilere kırsal kalkınma konusunda önemli yatırım ve destek vermeye başladıklarını ifade eden Zolan, “Çiftçimizin, üreticimizin neye ihtiyacı varsa onu karşılamak için gayret gösteriyoruz. İnşallah kırsal desteklerimiz çiftçilerimize katkı sağlayacak. Üreticimizin mutlu ve huzurlu olması bizleri de memnun edecektir. Her zaman üreticimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.”