Denizli Büyükşehirden “Destanların Dansı Yüzyılın Destanı” gösterisi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehirden “Destanların Dansı Yüzyılın...

Denizli Büyükşehirden “Destanların Dansı Yüzyılın Destanı” gösterisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2023 Pazar - 13:50Güncelleme: 29 Ekim 2023 Pazar - 13:50
Denizli Büyükşehirden  “Destanların Dansı Yüzyılın Destanı” gösterisi

Denizli Büyükşehir Belediyesince, Cumhuriyeti’in 100. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen etkinlikte “Destanların Dansı Yüzyılın Destanı” adlı tiyatral gösteri sunuldu.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde Alagöz Kültür Sanat’ın sunduğu Destanların Dansı Yüzyılın Destanı adlı tiyatral dans gösterisini Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutan Vekili Albay Erkan Dabi, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile davetliler izledi.

Gösteride davetliler karanlıktan aydınlığa, erenlerden ozanlara, ağıtlardan manilere, zaferlerden destanlara uzanan esrarengiz bir yolculuğa çıktı. Türk toplumlarının kültürel zenginlikleri harmanlanarak binlerce yıllık tarihi ve kültürü müzik, dans ve tiyatro gibi gösteri sanatların en etkili metotlarıyla izleyiciyle buluştu.

NUH TUFANI’NDAN KARABAĞ’A

Kostümleri, zengin kadrosu ile Orta Asya'dan Anadolu’ya uzanan geniş coğrafyada halkların kültürlerinin sahneye taşındığı program 2 perdeden oluştu. Dede Korkut’un gözünden, Nuh Tufanı, Nevruz Bayramı, Boğaçhan Destanı, Tomris Hatun, Nizami Gencevi ile Mevlana, Leyla ile Mecnun, Alpaslan, Cevanşir, Çanakkale Destanı, Kafkas İslam Ordusu, Atatürk ve Haydar Aliyev, Ayrılık, Mehmet Akif Ersoy ile Ahmet Cevat, Hari Bülbül ve Karabağ’ın tekrar Türk yurduna kazandırılması konularının işlendiği gösteri ilgiyle izlendi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, ortaya konulan eser ile tarihin derinliklerine uzanan bir yolculuğa çıktıklarını söyledi. Zolan, “Başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bize düşen bu emanete en güzel şekilde sahip çıkıp daha ileri ve yukarı götürmek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır” dedi. Bu coğrafyada güçlü olmak zorunda olduklarını, ele ele vererek çok çalışmak gerektiğini anlatan Başkan Zolan, “İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.