Büyükşehir Belediyesinden çocuk şenliği – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesinden çocuk şenliği

Büyükşehir Belediyesinden çocuk şenliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mayıs 2022 Cumartesi - 10:49Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi - 11:39
Büyükşehir Belediyesinden çocuk şenliği

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, pandemi nedeniyle ara verilen çocuk şenliği, bu yıl yeniden düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı’nda düzenlenen şenliğe katılan öğrenciler animatörlerin eşliğine eğlenirken, çuval yarışı, halat çekme, can, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunlar oynadı. Çocukları sanal dünyadan bir günlüğüne de olsa uzaklaştırma amacıyla düzenlenen şenliğe katılan çocuklara Denizlimi Seviyorum” yazan tişört hediye edildi.

“ONLARI SEVİYORUZ”

Şenliğe katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Salgın nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremedikleri çocuk şenliğinin yeniden başlaması nedeniyle büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Zolan, "Çocuklarımızı cıvıl cıvıl, mutlu ve keyifli gördüm. Onları çok seviyoruz. Çocuklarımızdan pozitif enerji almak çok farklı bir şey. İnşallah gelecekleri daha da güzel olacak. Onların geleceği için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Eğitim, spor ve birçok alanda katkılar yapıyoruz. Eğlenmeleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirmeleri için çocuk şenliğimizi düzenledik. Burada birçok oyun grubu var. Belki çocuklarımız ilk defa böyle bir gün yaşıyor" dedi.

“PANDEMİDE ÇOCUKLAR ODALARINA HAPSOLDU”

Pandemi döneminde çocukların evlerine, odalarına hapsolduğunu, sanal alemdeki oyunlarla baş başa kaldığını anımsatan Zolan, şöyle konuştu:

"Aslında çocuklarımıza sokakta oynayabileceklerini, sınıfça arkadaşlarıyla bir araya gelebileceklerini ve böyle de eğlenilebileceğini gösteriyoruz. Onları sanal dünyadan koparmaya çalışıyoruz. Bizim geçmişten gelen çok güzel geleneksel oyunlarımız var. Halat çekme, çuval yarışı, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunlarımızı çocuklarımızla buluşturuyoruz. Burada onları izlediğimde çok keyif aldıklarını gördüm. Çocuklarımızı sanal dünyadan koparıp gerçek hayatla buluşturmak için birçok etkinlik yapmak gerekiyor."

ZOLAN’DAN DAVET

Çocuklara yönelik başta spor, kültür ve sanat olmak üzere birçok çalışması ve kursların olduğunu kaydeden Zolan, 7’den 70’e herkesi ücretsiz kurslara davet etti. Zolan, "Büyükşehir Belediyesi olarak 20 farklı branşta spor kursu veriyoruz. Bunun yanında kültür ve sanat kurslarımız var. Tiyatro, konservatuar ve el becerileri ile ilgili de kurslarımız var. Bugün çocuklarımızın burada eğlenmesine vesile olduk ancak sanal dünya yerine gerçek hayatta gerçek arkadaşlarıyla daha fazla oynamalarını istiyoruz. Çocuklarımızı misafir etmek onların eğitim ve gelişimlerine katkı sağlamak için bizler elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Çocuklarımız en değerli varlıklarımız, onlar bizim geleceğimiz" diye konuştu.